неділя, 24 січня 2010 17:23

Різанина між християнами і мусульманами в Нігерії - сотні загиблих

Різанина між християнами і мусульманами в Нігерії - сотні загиблих
У центральній частині Нігерії знайдені тіла півтора сотень людей, загиблих в результаті сутичок між християнами і мусульманами.

Безлади прокотилися так званим "середнім поясом" Нігерії, що розділяє мусульманську північ і християнський південь країни, передає британська телерадіомовна корпорація ВВС.

Точні дані про число загиблих поки невідомі, проте повідомляється, що всього в результаті безладів тільки в населеному пункті Куру Караме могли загинути до 300 людей.

Тисячі людей були вимушені покинути свої будинки. Як повідомляє нігерійська влада, трупи знаходили в колодязях, стічних канавах, в кущах. Деякі з них обпалені або розчленовані за допомогою мачете.

Правозахисна організація Human Rights Watch повідомляє, що ще 19 січня на село, де проживають в основному мусульмани, був здійснений збройний наліт.

"Вони узяли населений пункт в оточення, а потім почали нападати на всіх мусульман, що їм попадалися. Багато хто з них був убитий при спробі сховатися, деякі - спалені живцем", - йдеться в заяві правозахисників.

Кровопролитні сутички на релігійному грунті відбуваються в цьому регіоні Нігерії не вперше. Два роки тому в результаті подібних зіткнень загинули не менше 200 людей. У 2001 році в ході безладів число жертв склало близько 1000 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Різанина між християнами і мусульманами в Нігерії - сотні загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути