Ексклюзиви
вівторок, 08 квітня 2008 09:50

Рівненська міліція списала смерть чиновника на нещасний випадок

На Рівненщині загинув працівник райдержадміністрації. Молодий чоловік, який помер внаслідок розриву селезінки, пролежав усю ніч на зупинці у селі. Його бачили люди, однак допомоги не надали.

Родина загиблого держслужбовця не погоджується з висновком міліціонерів, які не порушили кримінальну справу, аргументуючи, що травма настала внаслідок самопадіння. А тому звернулися з проханням з"ясувати правду до міністра МВС.

26-річного Олександра Мирончука знайшли мертвим на сільській зупинці. Сталося це наприкінці 2007-го. Загиблий працював на посаді завідувача відділу економіки Радивилівської райдержадміністрації. Його батьки вважають, що правоохоронці не хочуть розслідувати обставини загибелі сина. Мовляв, тому все списали на нещасний випадок. Сказали – сам упав.

Віктор Мінько, керівник слідчого відділу Радивилівського РВ міліції: "При огляді трупа ознак насильницької смерті не виявлено, рішення експерта - розрив селезінки. А тому насильницьку смерть експерт відхилив… Доказів того, що йому нанесли тілесні ушкодження, немає".

До села Михайлівки, де загиблий жив із батьками, він не доїхав одну зупинку. Чому юнак вийшов із маршрутки раніше і опинився в сусідньому селі – ніхто сказати не може.

Цілу ніч Олександр пролежав на морозі. Його бачили люди, які потім давали свідчення міліції. Чоловіку ніхто не допоміг, натомість у нього вкрали мобільний телефон. Лише вранці Олександра помітив наряд ДАІ.

Петро Мирончук, батько загиблого: "Його у трупарні лікар не оглядав, міліціонери взяли ключі відкрили, поклали його туди самі і поїхали".

Батьки досі питають у слідчих: чому ті не порушили кримінальну справу. Не розуміє ситуації й колега загиблого, з якими він працював у держадміністрації 4 роки. Там Сашка називають фахівцем на вагу золота. Кажуть: ні з ким не конфліктував і не мав ворогів.

Василь Кушинський, керівник апарату Радивилівської РДА: "Він здібний був, слухняний, поганого нічого сказати не можу, розумівся добре на комп"ютерах".

Петро Синіцький, державний реєстратор Радивилівської РДА: "До нього багато людей зверталося за допомогою, він усім допомагав. І хоча в нього самого роботи було багато".

Тепер батьки Олександра Мирончука щодня навідують могилу сина. Понад усе вони хочуть знати: хто так рано обірвав життя молодого хлопця, що планував одружитися і мав чудову кар"єрну перспективу, повідомляє НТН.

Зараз ви читаєте новину «Рівненська міліція списала смерть чиновника на нещасний випадок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути