Ексклюзиви
четвер, 02 квітня 2020 13:59

Ринок авто обвалився: назвали найпопулярніші моделі весни

Ринок авто обвалився: назвали найпопулярніші моделі весни
Найпопулярнішими автомобілями березня в Україні стали авто марки Renault. Фото: fainaidea.com

У березні 2020 року, частину якого Україна провела вже в умовах карантину, в країні було зареєстровано 6244 нових легкових автомобілів. Це на 15% менше, ніж було в березні торік.

Також березень став найменш "урожайним" місяцем першого кварталу: у січні ринок нових легкових авто склав 7,1 тис. шт., а в лютому – майже 7 тис. шт. Утім, в цілому перший квартал показав позитивну динаміку – першу реєстрацію в Україні пройшли 20,3 тис. нових легкових авто. Це на 11% більше, ніж за аналогічний період торік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, як українцям пережити кризу

Як підрахували аналітики Асоціації автовиробників України "Укравтопром", провідну позицію на ринку в березні-2020 зберегла марка Renault. У березні нові автомобілі Renault отримали 1222 українські реєстраційні номери. Порівняно з минулим роком березневі реєстрації нових Renault збільшилися на 20%.

На другому місці Toyota - 661 авто цієї марки поповнило український автопарк. Від свого результату річної давності Тойота відстала на 21%. Третю сходинку рейтингу посіла KIA, за автомобілі якої своїми гаманцями проголосували 576 покупців, що на 19% менше, ніж торік.

Четверта позиція у Nissan - 353 авто (-38% до березня 2019 р.). Закриває п'ятірку лідерів місяця Hyundai - 317 авто (-25%).

Карантин і економічна криза призвели до падіння продажів уживаних автомобілів в Україні. 19-26 березня вони зменшилися на 36%.

Зараз ви читаєте новину «Ринок авто обвалився: назвали найпопулярніші моделі весни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути