Ексклюзиви
четвер, 02 квітня 2020 12:39

Експерт розповів, як українцям пережити кризу

Експерт розповів, як українцям пережити кризу
pixabay.com

Українським малозабезпеченим сім'ям потрібно надавати допомогу під час кризи. Без неї більшості не обійтися. Це роблять навіть у заможних країнах. Україна переживе кризу, адже це не перша криза в нашій державі.

Проте її наслідки можуть бути значно більшими, ніж у попередніх роках. Таку думку в ефірі 24 каналу висловив банкір та економіст Володимир Лавренчук.

Пережити кризу, крім зовнішніх запозичень, іншого шляху немає. На щастя, є певні сигнали від ухвалених законів і перспективи укладання угоди з МВФ на отримання фінансової допомоги, – переконаний Лавренчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд скасував частину заборон для бізнесу: кому дозволили працювати

Він також додав: якщо ми не зробимо реструктуризації економіки в напрямку її більшої продуктивності та ефективності, то доведеться дуже довго виходити з цієї кризи і виплачувати борги.

"Якщо ми наберемся боргів і пройдемо цю кризу, нам уже сьогодні треба говорити про стратегію держави для того, щоб через 1,5–2 роки ми змогли ці борги погасити і підтримувати рівень життя", – заявив Лавренчук.

Банкір зазначив, що Україні все одно не уникнути економічної кризи, яка потребує надзвичайних заходів та підтримки. І навіть без карантину вплив на українську економіку буде дуже негативний від зміни зовнішніх ринків, оскільки падають ціни на експорт і країни зменшуватимуть купівлю наших товарів.

Також, за словами експерта, існують перепони з еміграції трудових ресурсів, тому що економіку України частково підтримували й перекази українських трудових мігрантів

Допомогу малозабезпеченим родинам перерахують автоматично. Про це повідомило в соцмережі Міністерство соціальної політики. Після закінчення терміну дії карантину чи обмежувальних заходів орган соцзахисту населення здійснить перерахунок розміру виплаченої державної соціальної допомоги на підставі поданої особою заяви та необхідних документів.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, як українцям пережити кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути