субота, 31 січня 2009 16:33

Рідні моряків "Фаїни": "В Україні комусь потрібно, аби судно пішло на дно"

Рідні моряків "Фаїни": "В Україні комусь потрібно, аби судно пішло на дно"
Родичі екіпажа судна "Фаїна" звинувачують владу України в байдужості до долі моряків та бездіяльності, що пояснюють прагненням "замести сліди нелегальної операції з продажу зброї".

Таку думку висловили рідні моряків в прямому ефірі телеканалу "Україна" минулої ночі.

Батько боцмана "Фаїни" Віктор Шаповалов заявив: "В Україні комусь потрібно, щоб судно з військовим вантажем пішло на дно". За його припущенням, зброя, яку везла "Фаїна", "призначалася для Південного Судану, а не Кенії, як затверджує влада країни".

"Ми вам не віримо" - заявила мати одного з матросів, звертаючись до представників президента, уряду та депутатів парламенту, які брали участь в програмі. "Ми чекаємо рішучих заходів зі звільнення заручників", - вимагали рідні моряків.

Прикладом бездіяльності влади послужила пряма телефонна розмова в студії з членом екіпажа на захопленому піратами судні. Родичі моряків організували його своїми силами, відзначивши, що це "своєрідний вирок чиновникам і спецслужбам, які нічого не можуть зробити за 4,5 місяця". По телефону один із заручників - помічник капітана судна Олександр Прісуха повідомив, що сомалійські пірати вимагають за викуп українського судна "Фаїна" з вантажем військової техніки на борту $4 млн.

З телефонної розмови з"ясувалося, в якому важкому положенні знаходяться моряки. У них закінчується питна вода, годують їх один раз на добу кашею, а члени екіпажа замкнуті в каюті розміром в 12 кв метрів. Вдень температура повітря прогрівається до 46 градусів, у багатьох почалися шкірні захворювання, проблеми зі шлунком. "Ми тримаємося, але надовго нас не вистачить. Скажіть хоча б два слова - на що нам сподіватися?"- запитав моряк.

Цензор.нет

Зараз ви читаєте новину «Рідні моряків "Фаїни": "В Україні комусь потрібно, аби судно пішло на дно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути