Ексклюзиви
понеділок, 04 вересня 2023 06:29

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ використовує "вибори" на окупованих територіях для мобілізації

РФ використовує "вибори" на окупованих територіях для мобілізації
Центр національного спротиву закликає оминати утворені окупантами "виборчі дільниці". Фото: ГУР

Військкомати на території тимчасово окупованої Луганської області отримали напередодні псевдовиборів вказівку пришвидшити постановку місцевих мешканців на так званий "військовий облік".

Зокрема під час організованих Москвою "виборів" на ТОТ планують уточнити списки осіб, які можуть потрапити під мобілізацію, повідомляє Центр національного спротиву.

"Саме з цією метою окупаційні адміністрації дозволили використовувати будь-який документ, що посвідчує особу для реєстрації на так званих виборчих дільницях. А саме українські паспорти та посвідчення водія. Центр національного спротиву закликає оминати утворені окупантами "виборчі дільниці", й за можливості залишити своє помешкання на період осіннього загострення у ворога. Вибори потрібні Кремлю лише як пропагандистська картинка. Їхні результати визначені заздалегідь", – йдеться у повідомленні ЦНС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ прорвали першу лінію оборони росіян на півдні, наступні можуть бути слабшими – ISW

10 вересня росіяни проведуть вибори різного рівня, а саме довибори депутатів Держдуми, вибори голів низки регіонів і депутатів законодавчих органів. Також вони планують провести псевдоголосування і на окупованих територіях України.

Російські терористи 8-10 вересня проведуть "вибори різного рівня" на окупованих територіях України. На тимчасово окупованих територіях Херсонської та Луганської областей російські окупанти влаштували "дострокове голосування". Озброєні люди змушують місцевих жителів брати у них участь.

31 серпня російські загарбники розпочали "голосування" на псевдовиборах на тимчасово окупованих територіях. Окупаційна влада спочатку повідомила, що голосування почалось у важкодоступних місцях та місцях близьких до лінії бойового зіткнення. Мешканці окупованих територій отримали SMS-розсилку з пропозицією проголосувати.

Зараз ви читаєте новину «РФ використовує "вибори" на окупованих територіях для мобілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути