Ексклюзиви
субота, 27 липня 2024 06:39

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ намагається тиснути на всій лінії фронту - ISW

РФ намагається тиснути на всій лінії фронту - ISW
Українські війська відбивають ворожі атаки на всій лінії фронту. Фото: t.me/landforcesofukraine

Російські загарбники зараз намагаються тиснути на всій лінії фронту.

Таким чином окупанти хочуть не допустити перехоплення Україною ініціативи на полі бою. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Російське військове командування наразі намагається підтримувати постійний наступальний тиск на всьому фронті, щоб не допустити переходу ініціативи на полі бою до України. Завдання центральному угрупованню військ РФ подрібнювати наступальні операції на довшому фронті більше відповідає цим зусиллям, ніж завдання угруповання досягти тактично значущих успіхів за рахунок відносно швидкого маневру", - зазначають аналітики.

В ISW нагадують, що нещодавно російські військові розширили зону відповідальності центрального угруповання військ РФ у Донецькій області. Це свідчить про те, що військове командування РФ відмовилося від попереднього завдання угруповання, яке полягало в тому, щоб діяти винятково як оперативно-маневрена сила на Авдіївському напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загарбники просунулися на півночі Харківщини - ISW

Натомість, на думку аналітиків, російське військове командування може поставити перед центральним угрупованням військ РФ завдання контролювати основні наступальні зусилля Росії в Донецькій області.

Експерти вважають, що розширення зони відповідальності центрального угруповання військ вказує на те, що військове командування РФ може вважати, що швидкі тактичні успіхи в районі Авдіївки є малоймовірними.

"Незрозуміло, чи ґрунтується ця можлива оцінка на ослабленні українських матеріально-технічних і людських ресурсів, чи на оцінці неспроможності російського центрального угруповання військ виконати поставлені завдання. Зона відповідальності, що простягається з південного заходу від Донецька до Торецька, відволікатиме наявні російські сили і засоби від зусиль, спрямованих на тактично значуще просування на північний захід і захід від Авдіївки", - йдеться у повідомленні.

На думку аналітиків, центральному угрупованню військ РФ, ймовірно, бракує резервів, необхідних для інтенсифікації операцій у районі Авдіївки до рівня, який би дозволив досягти відносно швидких успіхів при збереженні наступального тиску на Торецькому і Донецькому напрямках.

У Донецькій області росіяни окупували село Вовче. Воно розташоване на Покровському напрямку, в районі Очеретиного, повідомив український інформаційний ресурс DeepState.

Фіксують також просування ворога на ще кількох ділянках покровського напрямку - біля Желанного (далі на захід від Вовчого) та в Яснобродівці.

Зараз ви читаєте новину «РФ намагається тиснути на всій лінії фронту - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути