Ексклюзиви
понеділок, 12 лютого 2024 17:55

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ знаходиться у сильнішій позиції, ніж у 2023 - розвідка Норвегії

РФ знаходиться у сильнішій позиції, ніж у 2023 - розвідка Норвегії
Росія отримує військову перевагу в Україні завдяки більшому військовому резерву й матеріальній підтримці. Фото: міноборони РФ

Росія отримує військову перевагу в Україні завдяки більшому військовому резерву й матеріальній підтримці з боку таких країн, як Північна Корея і Китай.

Тож Київ потребуватиме "суттєвої" військової допомоги Заходу, щоб мати можливість змінити ситуацію, адже наразі РФ перебуває у сильнішій позиції, ніж у 2023 році. Про це заявив керівник військової розвідки Норвегії Нільс Андреас Стенсенс, передає видання BR24.

Стенсен наголосив, що Росія отримує військову підтримку від Ірану, Білорусі та Північної Кореї. Згідно з його висновками, Китай постачає не зброю, а "машини, транспортні засоби, електроніку і запчастини", які є корисними для російської оборонної промисловості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни можуть оточити Авдіївку у найближчі дні або тижні - Bild

"У цій війні Росія зараз перебуває в сильнішій позиції, ніж рік тому, й отримує перевагу", - сказав Стенсен та акцентував, що Москва може "мобілізувати приблизно втричі більше військ", ніж Україна.

За словами керівника норвезької військової розвідки, Росія адаптовується до санкцій "краще, ніж очікувалося", а промисловість країни-агресорки здатна виробляти достатньо "боєприпасів, бойових машин, безпілотників і ракет".

Новий командир батальйону "Вовки да Вінчі" Сергій Філімонов заявив, що не може назвати зброю, яка може змінити хід війни.

Натомість він вважає необхідним мати хоча б баланс по зброї з росіянами. Як заявив Філімонов, спочатку в України була перевага в дронах, у використанні, у технологічності, у тактиці застосування, однак наразі цієї переваги вже немає.

Натомість командир "Вовків да Вінчі" прокоментував деякі технічні військові прориви українського ВПК. Він назвав "немислимим" те, що українці топлять російські кораблі водними дронами. За його словами, росіяни дорогими ракетами не можуть нам нанести більше ураження, ніж ми наносимо дронами.

Зараз ви читаєте новину «РФ знаходиться у сильнішій позиції, ніж у 2023 - розвідка Норвегії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути