четвер, 03 листопада 2016 16:55

Результати поліграфа можуть стати доказом невинуватості заступника директора ОПЗ

Результати поліграфа можуть стати доказом невинуватості заступника директора ОПЗ

Заступник директора Одеського припортового заводу Микола Щуріков повинен скористатися результатами поліграфічної експертизи як аргументом своєї невинуватості.

Про це в інтерв'ю інтернет-виданню "Букви" сказав член Міжнародної ліги поліграфологів, поліграфолог компанії "Альфа Консалтинг" Леонід Гаєвський.

Він розповів, що в його присутності Щуріков пройшов повноцінну психологічну експертизу із залученням лікарів, здаванням аналізів на наркотики й алкоголь, а також опитування з використанням поліграфа.

Гаєвський стверджує, що заступник голови ОПЗ продемонстрував "дуже чітку фізіологію". Тому можна вважати, що помилка дослідження мінімальна і не перевищує 2-3%.

Микола Щуріков зобов'язаний скористатися отриманими результатами експертизи як доказом своєї невинуватості. Якщо вони не будуть прийняті обвинуваченням, слід наполягати на призначенні аналогічної експертизи за рішенням суду, вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін оцінив Одеський припортовий у 5,16 млрд грн

На тлі зниження юридичної грамотності серед співробітників правоохоронних органів і появи нових методів психологічного впливу на підозрюваних, опитування на поліграфі залишається одним із найбільш дієвих засобів доведення своєї правоти для багатьох політиків і громадських діячів.

"Але подібна інформація є суворо конфіденційною, і без дозволу клієнта розголошенню не підлягає", - пояснює Гаєвський.

Напередодні він у прямому ефірі каналу NewsOne перевірив на поліграфі адвоката Іллю Новікова. Приводом для експертизи став конфлікт Новікова з іншими захисниками Надії Савченко - Миколою Полозовим і Марком Фейгіним, які звинуватили його у співпраці з Кремлем.

Микола Щуріков, який фігурує у справі про розтрату коштів ОПЗ, у вересні цього року пройшов поліграфічне дослідження на американському апараті Lafayette LX4000. Адвокат Щурікова Микола Циганков опублікував результати тесту у Facebook, наголосивши, що вони повністю суперечать "нічим не обґрунтованому висновку детективів НАБУ і САП про наявність злочинного умислу в діях його підзахисного".

Зараз ви читаєте новину «Результати поліграфа можуть стати доказом невинуватості заступника директора ОПЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути