понеділок, 27 грудня 2021 23:05

Резніков різко відреагував на створення штабу тероборони у Києві

Резніков різко відреагував на створення штабу тероборони у Києві
Штаби територіальної оборони формують військові - Резніков. Фото: Reuters

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що створення штабів територіальної оборони є виключною компетенцією військових.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"Є вірна вертикаль Сил територіальної оборони. Її формують військові. Голови громад не очолюють формування Сил територіальної оборони і повинні діяти в межах своїх компетенцій", - заявив він.

Резніков додав, що закон "Про основи національного спротиву" визначає, що організація та виконання завдань тероборони належить Силам територіальної оборони як складової частини Збройних сил України.

Етапи і порядок створення і розвитку Сил терроборони ЗСУ визначаються головнокомандувачем Збройними силами України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні жінок низки професій ставитимуть на військовий облік: перелік спеціальностей

"Командування сил територіальної оборони ЗСУ організовує створення та забезпечення функціонування системи управління територіальною обороною та здійснює контроль за її станом. Будь-які структури, створені посадовими особами органів місцевого самоврядування, не входять до складу Сил територіальної оборони ЗСУ. Місцеві державні адміністрації беруть участь, а не створюють самостійно штаби тероборони", - заявив міністр.

"І важливо, щоб кожен розумів, де його компетенція починається і де завершується. У питаннях оборони не може бути ніякої двозначності. Отже, перше і єдине, що всі повинні запам'ятати - створення Сил територіальної оборони як окремого потужного компонента всеосяжної оборони у складі Збройних сил України - це виняткова компетенція військових, їх функція", - додав Резніков.

Він повідомив, що на фінальній стадії затвердження знаходиться комплекс нормативно-правових актів з реалізації положень Закону.

"Ми очікуємо найближчим часом, буде створена необхідна база для практичного здійснення закону Про основи національного опору вже з 1 січня 2022 року. Не буде ніяких пауз, прискориться системна робота, де кожен повинен займатися своєю справою", - підкреслив Резніков.

Раніше повідомлялося, що у Києві розгорнуть штаб територіальної оборони.

За словами заступника голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Андрія Крищенка, в січні планують провести командно-штабні навчання. "У нас має бути чіткий план дій у критичній ситуації, відпрацьовані координація і дії всіх служб та структурних підрозділів", – заявив міський голова Києва Віталій Кличко.

Зараз ви читаєте новину «Резніков різко відреагував на створення штабу тероборони у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути