четвер, 03 червня 2010 09:09

Режисер "Аватара" і "Титаніка" допоможе ліквідувати витік нафти

Режисер "Аватара" і "Титаніка" допоможе ліквідувати витік нафти

Компанія ВР готується випробувати новий спосіб зменшити витік нафти (накрити свердловину куполом не вдалося, як і зацементувати її), який дозволить піднімати частину нафти з глибини 1,5 км на борт танкера. Компанія готова і на нетрадиційні заходи: серед фахівців, що беруть участь у виробленні рекомендацій, є і знаменитий режисер Джеймс Кемерон, який вважається знавцем підводних зйомок і технологій дистанційного керування.

За оцінкою швейцарського банку Credit Suisse, загальні витрати BP на ліквідацію аварії і особливо її наслідків можуть досягти 37 мільярдів доларів. Це в два рази більше, ніж весь прибуток компанії за минулий рік.

Капіталізація ВР впала з моменту аварії до вчорашнього дня більш ніж на третину - з 180 млрд до 115 млрд доларів. У зв'язку з різким знеціненням компанії деякі аналітики ставлять під сумнів здатність BP зберегти незалежність - вона може стати об'єктом поглинання.

З огляду на масштаби трагедії, Барак Обама пообіцяв забезпечити США чистою енергією. Американський президент зізнався, що аварія в Мексиканській затоці змушує адміністрацію як можна швидше шукати альтернативні джерела енергії.

"Катастрофа в Мексиканській затоці могла стати результатом людської помилки або помилкового рішення компанії бурити свердловину на небезпечно великій глибині, або того й іншого. Точні причини назве створена мною спеціальна комісія. Наші громадяни повинні дізнатися, з чиєї вини сталася аварія. Ми також повинні зробити все , щоб Америка, яку побачать наші діти й онуки, не залежала тільки від викопних видів палива ", - заявив Обама.

Тим часом гігантське нафтове пляма наближається до знаменитих пляжів Пенсакола у Флориді, одного з найпрестижніших світових курортів. Грудки мазуту виявлені вже в 15 кілометрах від узбережжя.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Режисер "Аватара" і "Титаніка" допоможе ліквідувати витік нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути