пʼятниця, 18 грудня 2015 18:10

Reuters розповіли, як зять Путіна став мільярдером

Катерина Тихонова - дочка президента Росії Володимира Путіна вийшла заміж за бізнесмена Кирила Шамалова. Він є сином відомого мільярдера Миколи Шамалова, старого друга Путіна.

Агентство Reuters дізналось про те, як одружувалась пара, і як Шамалов молодший здобув статки.

Весілля Катерини та Кирила відбулося на гірськолижному курорті Ігора, за 54 км від Санкт-Петербурга, у лютому 2013 року. Власник курорту Юрій Ковальчук, давній друг Путіна, та кіпрська компанія, власники якої залишились невідомі.

На нареченій була довга весільна сукня, обшита перлинами. Наречений був одягнутий у темне пальто. Цю інформацію надали п'ятеро гостей події. Присутніх попросили залишити телефони. Молоді не хотіли, щоб у соц. мережах з'явилися випадкові фото. Все відбувалось під грифом "таємно". Персонал не знав, ким є молодята, їм лише сказали, що їх звати Катерина та Кирило. Гості церемонії носили хустинки з вишитими червоною ниткою ініціалами "К&К".

Автор: Reuters
  Гірськолижний курорт Ігора, на якому одружувались Катерина Тихонова та Кирило Шамалов
Гірськолижний курорт Ігора, на якому одружувались Катерина Тихонова та Кирило Шамалов

Після весілля з Тихоновою бізнес Кирила Шамалова стрімко покращився.

Як повідомляє видання, через 18 місяців Кирило придбав велику частку акцій нафтової та нафтохімічної компанії РФ "Сибур". Зараз його частка оцінюють в $2,85 млрд. Він залишив роботу бізнес менеджера. Взяв $ 1 млрд кредиту в банку для розвитку інвестиційного бізнесу. Банк очолює ще один друг Путіна. Про це Кирило Шамалов відмовився давати будь-які коментарі.

Батько Шамалова в 90-ті був разом з Путіним співзасновником дачного кооперативу "Озеро". Як зазначає ресурс, багато членів цього кооперативу отримали при Путіні високі посади.
Також Микола Шамалов був власником невеликого банку "Росія". З часом, він набрав значних обертів на ринку. Відомо, що Микола Шамалов потрапив під дію санкцій Європейського Союзу.

У Кирила Шамалова є брат Юрій. В серпні 2003 року він став президентом "Газфонду". Це великий інвестиційний фонд, який управляє активами пенсіонерів "Газпрому". Під керівництвом Юрія, "Газфонд" пізніше придбав контроль над дочірнім банком "Газпрому" - "Газпромбанком".

Пізніше Юрій Шамалов став одним із заступників голови банку.
Кирило та Юрій мають зв'язки з іншими пропутінськими олігархами. Зокрема, з Геннадієм Тимченком. Той є акціонером банку "Росія" разом з Миколою Шамаловим. З Путіном дружить більше 20 років.

"Це зовсім непрозоро. Важко судити специфіку кредитних угод, - коментує колишній заступник міністра енергетики Росії, Володимир Мілов, - вони вважають "Газпром" своїм кишеньковим банком. Намагаються передати свої активи та привілеї новому поколінню.

Автор: Reuters
  Зять президента РФ серед акціонерів "Сібуру"
Зять президента РФ серед акціонерів "Сібуру"

У березні 2014 року Кирило усунувся від управлінням "Сибуром". Проте, зберігши акції, залишається одним з директорів. 1 серпня заснував компанію Яуза 12. Вона повністю належить бізнесмену. У вересні компанія придбала 17 % акції компанії "Сибур" у Тимченка.

11 грудня друга в світі по виручці китайська нафтохімічна компанія Sinopec придбала 10% акцій "Сибура". Компанію оцінили в 13,4 мільярда доларів - більше, ніж вона коштувала коли-небудь.

Нагадуємо, вчора на прес-конференції Володимир Путін повідомив, що його доньки ніколи не жили зірковим життям.

Зараз ви читаєте новину «Reuters розповіли, як зять Путіна став мільярдером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути