пʼятниця, 24 травня 2019 09:44

"Ремінь або розтин"- українців привчатимуть пристібатись через шокуючу соцрекламу

 

В Україні стартував інформаційний проект "Ремінь або розтин". Його розробили у рамках кампанії "За безпечні дороги" у співпраці з агентством Agama Communications за підтримки Мінінформполітики.

Про це повідомила заступниця директора Центру демократії та верховенства права, координаторка кампанії Олеся Холопік, передає Укрінформ.

"Ми хочемо привернути увагу до проблеми низького рівня користування ременем безпеки водіями та пасажирами. Наша мета - спонукати водіїв і пасажирів пристібатися, бо від цього залежать їхні життя", - наголосила Олеся Холопік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частково задовольнили вимоги євробляхерів

Соцреклама наголошує на смертельних наслідках автокатастроф, пропонуючи людям альтернативу, - синець від ременя у ДТП чи слід від ножа паталогоанатома.

Соціальна реклама зі слоганом "Ремінь або розтин" з'явилася на 180 білбордах у Києві, а також на автошляхах більшості областей.

"Ми розуміємо, щоб змінити поведінку водіїв і пасажирів, потрібно докласти чимало зусиль, працюючи над питанням відповідальності за ігнорування цього обов'язкового правила. Сьогодні штраф за непристебнутий пасок - лише 51 гривня", - зазначила координаторка кампанії "За безпечні дороги".

За даними ВООЗ, у половині випадків ремінь у смертельній аварії міг би врятувати життя. В Україні ж не пристібається 77% водіїв.

Зараз ви читаєте новину «"Ремінь або розтин"- українців привчатимуть пристібатись через шокуючу соцрекламу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути