пʼятниця, 18 вересня 2020 13:50

Рекорд фріранера Тітаренка: сальто на 5 метрів між 2 вантажівками в русі
8

Три роки тому паркурист Олександр Тітаренко сенсаційно виграв світовий фріран-турнір Red Bull Art of Motion. Цього року він поставив новий рекорд.

Tunnel flip — відомий трюк, який намагаються опанувати чимало фріранерів. Але як щодо того, аби виконати трюк, перестрибнувши з одного автовоза на інший? А якщо вони при цьому рухатимуться? А відстань стрибка складатиме понад 5 метрів?

Цю ідею втілив у життя спортсмен Тітаренко. А почалося все з дружнього змагання.

"Це була моя ідея. У мене в Маріуполі є друг, він намагається бити різні рекорди: закидати м'яч у кошик з центра поля тощо. Це мене мотивувало. Я подумав: треба теж поставити якийсь рекорд", - каже Тітаренко.

Спочатку Олександр планував зробити стандартний tunnel flip з однієї платформи на іншу, але на максимальній відстані. Потім виникла ідея з автобусами. Та врешті-решт їх замінили вантажівки. Перша спроба виявилася не лише невдалою, а ще й привела до травми.

"‎У перший раз я визначав відстань буквально на око. Тому не розрахував довжини, не долетів та вдарився коліном", - розповідає спортсмен.

Олександр Тітаренко встановив новий рекод
Фото: Вадим Герасименко
Олександр Тітаренко встановив новий рекод
Олександр Тітаренко встановив новий рекод
Олександр Тітаренко встановив новий рекод
Олександр Тітаренко встановив новий рекод

Після травми довелося тривалий час відновлюватися. Але це лише додало мотивації для нового рекорду, який Тітаренко встановив цього літа.

Досягнення зафіксовано Книгою рекордів України.

Головні параметри рекордного стрибка Олександра Тітаренка:

1. Швидкість автовозів – 20-25 км/год.

2. Відстань між автовозами – 3,5 м

3. Загальна відстань стрибка (відрив – приземлення) – 5,2 м.

Олександр із дитинства був упевнений, що займатиметься паркуром або фріраном. Ще через кілька років захоплення привело до перших великих успіхів. Хоча на той момент вони здавалися неможливими. Саме так сталося під час Red Bull Art of Motion. За словами Олександра, у такого результату немає ніякої магії: усе визначає психологія та те, скільки часу ти приділяєш улюбленій справі.

Аби "прокачувати" майстерність, Тітаренко витрачає багато часу: в середньому проводить 5-6 тренувань на тиждень. Але така завзятість приносить задоволення, якщо займаєшся улюбленою справою.

Головна мета Олександра — не зупинятися і постійно покращувати власні результати. Це ж його головна порада для тих, хто лише робить перші кроки в паркурі або фрірані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Переходжу міст по перилах, коли вода піднімається"

"Якщо тобі щось подобається, ти маєш займатися цим дуже наполегливо. Чим більше сил ти докладаєш, тим сильніше стаєш сам. Усе — в голові. М'язи може накачати будь-хто. Освоїти техніку може будь-хто. Головне питання: як підійти до справи з розумом та скільки сил та часу ти готовий витрачати", - додає Тітаренко.

Олександр Тітаренко, спортсмен Red Bull і один із кращих представників у світі фрірану, знову привернув до себе увагу. Він проклав неймовірний фріран-маршрут через коридори та аудиторії Чернівецького університету.

Зараз ви читаєте новину «Рекорд фріранера Тітаренка: сальто на 5 метрів між 2 вантажівками в русі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути