вівторок, 12 травня 2009 15:37

Рейтинг України впав до рівня "негативний"

Рейтинг України впав до рівня "негативний"

Міжнародне рейтингове агентство Moody"s Investors Service сьогодні знизило рейтинг зобов"язань уряду України в національній і іноземній валютах з В1 до В2.

Прогноз по рейтингу встановлений "негативний".

Як повідомляє агентство, рішення про пониження рейтингу ухвалене у зв"язку з нестабільністю макроекономічної ситуації, що продовжується, в Україні, а також слабкістю банківської системи країни.

Згідно з прес-релізом Moody"s, додатковою причиною зниження рейтингу стала невизначеність, створена політикою Національного банку України з врегулюванню руху капіталу в цілях обмеження обороту іноземної валюти. Ці дії вже сприяли оголошенню дефолту по платежах в іноземній валюті одним з українських банків. Така політика українського ЦБ, на думку аналітиків Moody"s, підвищуватиме вірогідність дефолту по боргових зобов"язаннях в іноземній валюті українських підприємств і банків.

Крім того, Moody"s знизило рейтинг граничного значення боргових зобов"язань в іноземній валюті України з Ba3 до B1, рейтинг граничного значення банківських депозитів в іноземній валюті - з B2 до B3. Прогноз по цих рейтингах - "негативний". Також з A3 до Ba1 був знижений рейтинг граничного значення для облігацій в місцевій валюті.

Нагадаємо, що 28 березня ц.р. Moody"s помістило суверенні рейтинги України в списки на можливе підвищення. У список були включені рейтинг граничного значення боргових зобов"язань країни в іноземній валюті (Ba3), рейтинг банківських депозитів в іноземній валюті (B2), а також рейтинги урядових облігацій в іноземній валюті і місцевій валюті (B1).

За матеріалом РБК-Украина

Зараз ви читаєте новину «Рейтинг України впав до рівня "негативний"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути