середа, 09 квітня 2008 11:22

Рейтинг ліліпутів-правителів (ФОТО)

Колишній прем"єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі, чий зріст довгий час служив предметом сатиричних нападок, заявив напередодні, що не розуміє, чому художники-карикатуристи зображають його маленьким карликом, передає AFP.

Берлусконі відзначив, що його зріст вищий, ніж у російського президента Володимира Путіна або французького Ніколя Саркозі. "в мені 171 сантиметр. І я не розумію, чому всі карикатуристи зображають мене гномом на каблуках, а останніх малюють нормального зросту?" - обурився політик під час передвиборного виступу на півночі країни.

У італійській газеті Corriere della Sera недавно була опублікована порівняльна таблиця, де вказано зріст російського президента Володимира Путіна (167 сантиметрів) і французького лідера Ніколя Саркозі (165 сантиметрів).

Берлусконі двічі був прем"єр-міністром Італії. В даний час він сподівається знов обійняти посаду прем"єра після парламентських виборів, які відбудуться наступного тижня

Ліліпути-правителі

Варто відзначити, що на титул найнизькорослого правителя з нині чинних в світі претендує новообраний президент Росії Дмитро Медведєв. Зріст Медведєва, якого жартома прозвали "нанопрезидентом", складає 162 см.

Найнижчим з відомих світових лідерів був Беніто Хуарес, який п"ять разів займав пост президента Мексики (з 1867 по 1872 рік) - його зріст складав 135 см.

Енгельберт Дольфус, австрійський канцлер 1932-1934 років, був зростом 148 см.

Давид Бен-Гуріон, перший прем"єр-міністр Ізраїлю, мав зріст в 150 см, також як Ден Сяопін, фактичний лідер Китаю в 1980-і роки.


Ясір Арафат підносився над світом на 155 см, Микита Хрущов - на 158, а Хайлі Селассіє (імператор Ефіопії з 1930 по 1974 рік) - на 160.

Деякі історики стверджують, що Наполеон Бонапарт, найвідоміший деспот-коротун, насправді був зростомм не 155, а 165 см., повідомляє NEWSru.


Зараз ви читаєте новину «Рейтинг ліліпутів-правителів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути