Ексклюзиви
понеділок, 20 серпня 2012 18:53

Реформування МВС: правоохоронці переймаються створенням системи досудового слідства

Реформування МВС: правоохоронці переймаються створенням системи досудового слідства
Над проблемами МВС працюють наукові установи та досвідчені практики. Фото: tsn.ua

У зв'язку із реформуванням МВС здійснюється перегляд функцій правоохоронців. Одним із позитивних аспектів у міністерстві вбачають підвищення кваліфікації кадрів.

"З метою відпрацювання оптимальної моделі такого багатогалузевого відомства, яким є МВС, здійснюється перегляд його функцій, засади комплектування особами рядового і начальницького складу та держслужбовцями. Завдання реформування підвищують вимоги до кадрів. Це позначиться і на процесі їх добору. Серед підходів до реформування опрацьовуються засади кадрового зміцнення посилення практичних органів та пріоритетності в центральному та регіональному апаратах представницьких і штабних функцій", - розповів заступник начальника зв'язків із громадськістю МВС України Сергій Бурлаков.

Першочерговим завданням буде приведення структури МВС і його чисельності до вимог, що висуваються до правоохоронних органів у зв'язку з прийняттям нового Кримінального процесуального кодексу України. Опрацьовується питання щодо відповідних змін у роботі підрозділів, що здійснюють реагування на повідомлення громадян про злочини і події, а також слідства.

"Над цими проблемами працюють наукові установи та досвідчені практики, вивчається зарубіжний досвід. Ця робота координується з РНБО, відповідними урядовими структурами, комітетами Верховної Ради України. Зокрема, тривають консультації з приводу окремих положень законопроекту "Про поліцію", опрацювання якого в комітетах Верховної Ради України передбачається після початку чергової парламентської сесії," - пояснив Бурлаков.

Також Міністерством внутрішніх справ України розроблено проект Указу президента України „Про створення Державної служби досудового розслідування України", в якому пропонується у складі Міністерства внутрішніх справ створити на базі Головного слідчого управління, Державну службу досудового розслідування України, як центральний орган виконавчої влади. Його діяльність спрямовуватиметься і координуватиметься Кабінетом Міністрів України через Міністра внутрішніх справ. Це за словами Сергія Вікторовича, дозволить остаточно зняти питання про виконання вимог статті 9 Конституції України щодо створення системи досудового слідства в Україні.

Нагадаємо, що 7 липня у Верховній Раді зареєстрували проект "Про Державну службу правопорядку" та "Про поліцію". Однією із реформ буде перейменування "міліції" в "поліцію" та підвищення заробітної плати правоохоронцям.

Зараз ви читаєте новину «Реформування МВС: правоохоронці переймаються створенням системи досудового слідства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути