пʼятниця, 22 січня 2021 16:27

Реакція на трагедію: Зеленський хоче легалізувати приватні будинки для літніх людей

Реакція на трагедію: Зеленський хоче легалізувати приватні будинки для літніх людей
Українці знають протакі платні установи та користуються їхніми послугами. Фото: pixabay.com

Президент України Володимир Зеленський запропонував провести реформу у сфері надання послуг з догляду за людьми літнього віку та людьми з інвалідністю.

Зокрема він виступає за співіснування в ній державного і приватного секторів, заявив президент журналістам у Харкові, передає "Інтерфакс-Україна".

"Будуть законодавчі ініціативи, має бути реформа. Люди зможуть отримувати нормальні якісні послуги. Я думаю, що і приватні послуги мають бути, і комунальні послуги. Ми маємо відкрити, як би там це не звучало, але таку соціальну допомогу, такий ринок справедливих соціальних послуг має бути відкритий в Україні. Сьогодні цього немає", - зазначив він.

За його словами, це питання має бути вирішене на загальнодержавному рівні, оскільки в Україні незаконно функціонують будинки для літніх.

"Це потрібно зробити на законодавчому рівні, тому що якщо ми просто вирішимо харківський кейс, не знаємо навіть, скільки таких об'єктів у державі є. Ніхто цього не знає", - додав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагедія в Харкові: чому пожежникам не вдалося врятувати людей

Зеленський зауважив, що українці знають про такі платні установи та користуються їхніми послугами.

"Те, що мені деякі наші колеги з правоохоронців сказали, що ніхто не знає про це, я не думаю, що це правда: в інтернеті можна зареєструватися... коштує це в місяць від 5 до 15 тисяч гривень. Такі госписи просто оформляти, швидко, а госписи не платять жодних податків, і через це вони ніяк не оформлені, крім як в інтернеті", - розповів він.

Для напрацювання реформи створять робочу групу.

"На цьому трагічному кейсі потрібно зробити все. По-перше, дати повноваження місту, щоб можна було надавати людям такі послуги", - зазначив глава держави.

21 січня в приватному будинку для людей літнього віку на Харківщині сталася пожежа. У результаті 15 людей загинули, ще 5 отримали опіки та отруїлися чадом.

Зараз ви читаєте новину «Реакція на трагедію: Зеленський хоче легалізувати приватні будинки для літніх людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути