Ексклюзиви
пʼятниця, 10 квітня 2020 11:31

Розповіли про традиції та значення свята Вербної неділі

Розповіли про традиції та значення свята Вербної неділі
Фото: instagram.com/happy_hobby.deco/

Православні християни за тиждень до Великодня святкують Вербну неділю, або Вхід Господній в Єрусалим. Віруючі святять вербу і готуються до Великодня.

Свято ще має назву Пальмової неділі: коли Ісус в'їхав в міські ворота, люди встеляли перед ним дорогу пальмовим листям. У нас не ростуть пальми, тому освячуємо вербу, пише НВ.

Цьогоріч Вербну неділю святкують 12 квітня. Освячені гілочки верби потрібно принести з церкви і прикрасити ними ікони в будинку, розкласти в кожній кімнаті. Зберігають освячену вербу протягом року. Це оберіг від хвороб, пожеж, повеней та інших неприємностей. Ці гілочки допомагають зберегти щастя, любов і благополуччя.

Вербу з торішньої Вербної неділі прийнято спалювати: вона вбирала в себе всю негативну енергію в будинку упродовж року.

Якщо членів сім'ї і близьких легко відшмагати свяченою вербою, бажаючи здоров'я і благополуччя, хвороби і неприємності покинуть їх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачний піст: розписали меню на кожен день

У цей день не можна працювати: займатися шиттям, пранням, вишиванням і будь-якою іншою фізичною працею. Не можна лаятися і лихословити.

7 квітня православні відзначають Благовіщення. Це день, коли, за повір'ям, архангел Гавриїл сповістив Діву Марію про майбутнє народження Ісуса Христа. Благовіщення - одне з 12 найважливіших християнських свят, - говорить настоятель храму Святого великомученика й цілителя Пантелеймона у Гайсині Вінницької області Ярослав Вольвин. - Благовіщення - виключно духовна й велична подія. Для християнина є кращим не перейматися, що можна, а що не можна робити, а подякувати і прославити Бога. Церква рекомендує утриматися від будь-якої роботи й більше думати про духовне і, власне, про подію.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли про традиції та значення свята Вербної неділі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути