вівторок, 22 квітня 2008 11:39

Раніше Земля оберталася в інший бік

Раніше Земля оберталася в інший бік
Учені з американського інституту штату Колорадо прийшли до висновку, що до появи Місяця Земля оберталася набагато швидше і в інший бік.

Астрономи з"ясували, що саме завдяки одній з найкрупніших катастроф в історії нашої планети, люди мають можливість комфортно існувати на Землі.

За словами фахівців, ця катастрофа сталася 4,5 млрд років тому, коли на Землю впало небесне тіло, що за своїми розмірами було схоже на планету Марс. В результаті зіткнення в космос було викинуто величезну кількість породи, з якої пізніше утворився Місяць.

Але окрім появи Місяця, дане зіткнення мало й інші важливі наслідки для землі та виникнення на ній життя. Так, астрономи з"ясували, що в результаті цієї катастрофи значно сповільнилося обертання Землі і кут нахилу її осі.

За словами професора Робіна Канупа, створена ученими математична модель показує, що до зіткнення з небесним тілом світловий день на Землі продовжувався всього 4 години, і планета оберталася в протилежному напрямі, повідомляє Обзор.

Зараз ви читаєте новину «Раніше Земля оберталася в інший бік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути