четвер, 19 листопада 2009 13:11

Радикальні заходи не врятують від "свинячого" грипу

Радикальні заходи не врятують від "свинячого" грипу

Експерти в галузі охорони здоров"я повідомляють, що надзвичайні заходи проти "свинячого" грипу не в змозі стримати поширення захворювання.

Наприклад, в Китаї заходи безпеки доходили до такого, що пасажирів цілого літака відправляли на карантин, якщо в одного з них були виявлені підозрілі симптоми. Проте кількість хворих лише збільшилася. Пекін нещодавно визнав, що незважаючи на попередні повідомлення про успіх, кількість хворих набагато більша ніж показують офіційні цифри, повідомляє Associated Press.

Офіційні установи Китаю повідомляють про близько 63 тисячі відомих випадків захворювання та 53 загиблих. Ці цифри видаються карликовими у порівнянні, наприклад, зі США де кількість загиблих складає майже 4 тисячі осіб . Це при тому, що населення у Сполучених Штатах приблизно утричі менше ніж у Китаї.

Головний представник ВООЗ у Китаї д-р Майкл О"Лірі говорить, що нещодавно відбувся різкий стрибок випадків "свинячого" грипу, і уряд повідомляє лише про "мінімальну кількість".

О"Лірі також повідомив, що дані ВООЗ не вказують на те, що масові заходи типу карантину і закриття шкіл здатні сповільнити темп розповсюдження захворювання.

Досвід інших країн, в яких були введені радикальні міри протидії свинячому грипу показує, що вони мало впливають на стримування хвороби.

Як приклад наводиться Україна, де повідомляється про більш ніж 250 тисяч випадків минулого тижня, закриті всі школи та університети, а людям радять не їздити громадським транспортом і триматися подалі від людних місць. У Монголії всі автобусні маршрути були призупинені, а всі збори за участю більше 40 осіб були заборонені. Проте обидві країни на даний момент стикаються з серйозними спалахами "свинячого" грипу.

Аргентина, Сінгапур, Малайзія і Єгипет також прийняли радикальні заходи проти грипу і всі були охоплені спалахами.

Коли ВООЗ в червні оголосила "свинячий" грип пандемією , вірус був описаний як "невпинний". ВООЗ порадила країнам не закривати свої кордони та не нав"язувати масові карантини. Такі заходи будуть даремними, оскільки "свинячий" грип має властивість розповсюджуватися ще до того, як проявляться перші його симптоми.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Радикальні заходи не врятують від "свинячого" грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути