вівторок, 15 березня 2022 15:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Рада продовжила воєнний стан ще на місяць

Рада продовжила воєнний стан ще на місяць
Верховна Рада продовжила на 30 діб воєнний стан, збільшила видатки на армію і визнала бійців ТРО ветеранами війни. Фото: Getty Images

Верховна Рада проголосувала за продовження воєнного стану з 26 березня ще на 30 діб.

Про це повідомив телеграм канал "Української правди" УП. Off the record.

У Раді на початок засідання були зареєстровані 345 народних обранців. Законопроект 7168 про воєнний стан підтримали 343 депутати.

Крім того, Рада розглянула ще низку законопроектів:

7137д - додаткові податкові стимули для підтримки бізнесу під час війни. У т.ч. скасування оподаткування пального та запровадження пільгового режиму для підприємців (2% від обороту). Діє під час воєнного та надзвичайного стану. В цілому більше ніж 40-к новацій (340 голосів за)

7151 – визнання добровольців ТРО ветеранами війни (344 голосів за)

7140-1 - спрощення варіанту звільнення від військової служби осіб з інвалідністю та осіб, які доглядають за такими особами з інвалідністю і хворими дітьми (344 голосів за)

6384 -1 - особливості бюджетування судової системи (344 голосів за)

7147 – особливості діяльності та додаткові повноваження поліції в умовах воєнного стану (343 голосів за)

7145 - закріплення поняття "бойового імунітету" - правовий захист військового командування, військовослужбовців, ТРО, працівників правоохоронних органів (344 голосів за)

7149- можливість скасування запобіжного заходу або тримання під вартою для призову такої особи на військову службу (341 голосів за)

7133 - гарантії держави, що в умовах воєнного стану вчителів не звільняють з роботи, їм гарантується заробітна плата та інші гарантії. Також гарантії держави щодо організації освітнього процесу у формі найбільш безпечній для життя і здоров'я людей. Часткова передача повноважень від МінОсвіти до ВЦА (341 голосів за)

7143 – надання додаткових повноважень Державній судовій адміністрації України в період відсутності повноважного складу Вищої ради правосуддя (343 голосів за)

7154 - зупинення вчинення виконавчих дій, стягувачами за якими є Російська Федерація або особи, пов'язані з державою-агресором (343 голосів за)

7152 - створення резервних копій державних інформаційних ресурсів та захисту інформації в умовах дії воєнного стану (345 голосів за)

7130 – прискорення набуття чинності закону щодо військового капеланства. Тепер він одразу вступає в силу (340 голосів за)

7144 - спрощення екологічного законодавства для ліквідації наслідків збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану та після (345 голосів за)

7161 - збільшення в особливий період загальної чисельності Державної прикордонної служби України на 7000 військовослужбовців (344 голосів за)

7166 - особливості управління урядом бюджетом в умовах воєнного стану (345 голосів за)

7167 - збільшення на 67 млрд видатків на армію, перерозподіл обсягів надання державних гарантій в межах граничного розміру гарантованого державою боргу, та обмеження використання коштів дорожнього фонду (342 голосів за)

7160- лібералізація трудового законодавства в умовах воєнного стану (344 голосів за)

7148 - підвищення ефективності кримінального провадження щодо кіберзлочинів, а також інших кримінальних правопорушень, пов'язаних із комп'ютерними даними (343 голосів за)

7157 – розширення дії Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" на території, які були тимчасово окуповані Російською Федерацією з початку війни (341 голосів за)

7038д - збільшення ренти на видобуток газу на час воєнного стану та надзвичайного стану (270 голосів за)

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Рада продовжила воєнний стан ще на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути