понеділок, 12 вересня 2022 20:14

Рації, пічки та обладнання для ППО: Порошенко і волонтери зробили масштабну закупку для ЗСУ
4

Підрозділи української протиповітряної оборони отримають екстрактори для станцій ППО. Спеціальне обладнання закупив п'ятий президент України Петро Порошенко разом із волонтерами.

Співпраця із силами ППО триває із 2014 року, зазначив Петро Олексійович.

"Інколи ми починаємо наші зустрічі фразою: "Сьогодні звичайний робочий день". Так от, сьогодні незвичайний день. Тому що зараз, як ми і говорили, йде контрнаступ. Причому йде не тільки на Півдні або на Півночі. Йде скрізь. І кожен з нас має робити все, що від нього залежить для того, щоби посилити можливості Збройних Сил", – зазначив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Очі Арти": Порошенко розказав про великий контракт на закупівлю безпілотників для ЗСУ

Передані екстрактори – це спеціальне обладнання для станцій П-18.

"Вони перетворюють якісний цифровий сигнал на те, що бачать "очі" протиповітряної оборони. А потім українські зенітні ракети знищують російських стерв'ятників, бо своєчасно попереджені", – пояснив п'ятий президент.

За сприяння Петра Порошенка для українських воїнів були закуплені пічки-буржуйки
Фото: eurosolidarity.org
Сотні радіостанцій Петро Порошенко закупив разом із волонтерами
Петро Порошенко постійно допомагає ЗСУ
Ось так виглядає безпілотний робот для евакуації поранених, який Петро Порошенко передав батальйону "Госпітальєри"

Раніше повідомлялося, що система протиповітряної оборони навколо Києва після 2014-го була переобладнана за кошти корпорації Roshen. Відновлення було необхідним, бо до 2014-го проросійські агенти в керівництві України продали або знищили це озброєння. Про це раніше розповідали у Міністерстві оборони.

Днями Петро Порошенко також оголосив, що спільно з волонтерами громадської організації "Справа Громад" передає у війська сотні радіостанцій Motorola та пічки-буржуйки, які необхідні на передовій восени і взимку.

Окрім цього п'ятий президент із послом Естонії нещодавно побував на випробуваннях безпілотного робота THeMIS, створеного для евакуації поранених. Унікальну машину, які естонці виробляють для членів НАТО, Порошенко передав парамедикам батальйону "Госпітальєри".

За півроку після початку широкомасштабного вторгнення російської армії структури Порошенка з волонтерами передали у ЗСУ допомогу на суму майже $46 млн. За ці кошти були придбані тисячі бронежилетів та кевларових шоломів, зброя, сотні автомобілів на потреби фронту, серед них бронемашини, вантажівки та пікапи, тепловізори, сотні дронів, електрогенератори, цифрові радіостанції, старлінки, військовий одяг, турнікети, натівські аптечки, системи очистки води, засоби для будівництва.

Зараз ви читаєте новину «Рації, пічки та обладнання для ППО: Порошенко і волонтери зробили масштабну закупку для ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути