вівторок, 06 березня 2007 18:21

"Вікіпедію" редагували, посилаючись на підручники "для чайників"

Відома онлайн-енциклопедія опинилася в центрі скандалу, коли з"ясувалося, що студент з Кентуккі, який видавав себе за професора теології, вніс зміни до більш ніж 20 тисяч статей у "Вікіпедії". Працюючи під псевдонімом Essjay, "професор" став одним із найплідніших редакторів ресурсу, йому довіряли, зокрема, і вирішення спірних питань.

Справжнє ім"я Essjay - Райан Джордан. 24-річний американець стверджував, що викладає в одному з приватних університетів, а насправді черпав свої знання про релігію з книг, таких як "Католицизм для чайників".

Зараз Вікіпедія містить 5,3 мільйона статей, над ресурсом регулярно працює 75 тисяч чоловік. Після викриття Джордана співтовариство перебуває в розгубленості, хоча деякі користувачі захищають псевдонауковця. Засновник Вікіпедії Джиммі Вельс попросив Essjay добровільно "подати у відставку". Тепер багато редакторів хочуть обнародувати свої імена і вчені ступені, пише Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «"Вікіпедію" редагували, посилаючись на підручники "для чайників"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути