Ексклюзиви
пʼятниця, 30 березня 2007 10:44

"Туркменбаші другий" очолив туркменський парламент

Президент Туркменії Гурбангулі Бердимухамедов став головою Народної Ради - найвищого представницького органу країни. Його кандидатуру одноголосно підтримали на 20-му засіданні Ради. Тепер "Туркменбаши другий" тримає в своїх руках президентську, законодавчу і виконавчу владу.

До цих пір після приходу Бердимухамедова до влади в Туркменії залишався вакантним лише цей державний пост. Проте тепер Гурбангули Бердимухаммедов, як і його попередник Сапармурат Ніязов, зосередив в своїх руках президентську, законодавчу і виконавчу владу в країні. До цього за Конституцією Туркменістану він також очолив кабінет міністрів.

Туркменський лідер відзначив, що ініціатива обговорення на Народній Раді питань реформування АПК належить Великому Сердару (вождеві) - так називають першого президента країни Сапармурата Ніязова. Незадовго до смерті Ніязов констатував фактичний зрив посівної зерна і невиконання державного плану заготівки бавовни-сирцю.

Тепер- нова влада планує прийняти редакції законів "Про арчини" (голови сільських громад), "Про дайханські (селянські) об"єднання", а також "Про дайханське господарство". Ці документи вже опубліковані у пресі. Велика увага приділялася питанням своєчасної оплати праці сільгоспвиробників, з багатьма з яких держава не розрахувалася за минулий рік.

Засідання Народної Ради проходить в місті Мари - центрі найбільшої сільськогосподарської області країни. Туди з"їхалися більше 2500 народних представників, які напередодні взяли участь у відкритті пам"ятника Сапармурату Ніязову, повідомляє Lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «"Туркменбаші другий" очолив туркменський парламент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути