четвер, 17 січня 2008 13:10

"Сербія ніколи не визнає незалежність Косова"

Рада Безпеки ООН обговорює питання про статус Косова. Президент Сербії Борис Тадіч ознайомив учасників засідання зі становищем сербської меншини в краю і запропонував продовжити переговори про статус Косова, оскільки варіант із наданням йому незалежності Бєлград категорично відкидає.

"Сербія ніколи не визнає незалежність Косова і зберігатиме його територіальну інтегрованість і суверенітет всіма демократичними заходами, легальними і дипломатичними способами, - заявив Тадіч. - Проте Сербія не вдаватиметься до таких засобів, як насильство і війна".

Косовські албанці, яких в краю переважна більшість, вже заявили, що у випадку, коли не буде ухвалено рішення міжнародним співтовариством, вони проголосять незалежність у односторонньому порядку.

Виступаючи в Раді Безпеки ООН, прем"єр-міністр Косова Хашим Тачи підкреслив, що рішення з цього питання буде ухвалено незабаром.

"Косово готове і єдине, - сказав він. - Ми хочемо приступити до виконання внутрішніх завдань і дуже скоро вже ухвалимо рішення. Ми сподіваємося, що міжнародне співтовариство дуже скоро нас визнає, визнають нас Вашингтон, Брюссель і багато країн світу".

Росія, як і раніше, виступає проти будь-яких односторонніх рішень. Вона запропонувала на розгляд Ради Безпеки ООН свої пропозиції щодо Косова - своєрідну "дорожню карту", яка могла б стати компромісним варіантом для Бєлграда і Пріштіни, повідомляє euronews.net.
Зараз ви читаєте новину «"Сербія ніколи не визнає незалежність Косова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути