четвер, 15 квітня 2010 10:39

"Зараз у Польщі багато лицемірства" – поляки про Качинського

"Зараз у Польщі багато лицемірства" – поляки про Качинського

Журналісти розпитали громадян як вони ставляться до свого колишнього голови держави. Про це пише журнал "Країна" у новому випуску.

Патрик Забіцький, 26 років, Познань

"Він робив усе, щоб зняти інформаційну блокаду під час збройного конфлікту Росії та Грузії. Сприяв будівництву Музею Варшавського повстання, поки був мером столиці. Підтримував помаранчеву революцію в Україні. Я не в усьому з ним був згідний. Він двічі забороняв парад геїв - 2004-го та 2005-го. Це порушує права людини. Качинський заявив, що пропаганда гомосексуалізму може призвести до зникнення людської раси".

Пауліна К., 27 років, Краків

"Був сміливим, часом грубим, різким чоловіком, стіною для нації. А Марія - перша леді, якою можна було пишатися. Жінка, яка залишалася собою, не жила в розкоші. Була гідною супутницею життя президента. Це пара, яка стала зразком для всіх поляків".

Гжегож, 47 років, програміст, Жешув

"Я ніколи не погоджувався з Качинським і ніколи за нього не голосував. Лех був занадто консервативний, католицький і мало сучасний. Але більшості населення подобалося саме це".

Маґда, 17 років, школярка, Тихи

"Про політику не знаю майже нічого. У моєму оточенні про владу і президента майже не говорять. Мушу зізнатися, про президента говорили лише, коли жартували з нього. Після подій у Смоленську більшість молоді об"єдналася в горі, але не всі. Обурює, коли в інтернеті натрапляю на повідомлення моїх однолітків у стилі: "Нарешті!".

Зося Павлицька, 18 років, Лешно

"Гадаю, Катинська земля прагнула, щоб світ довідався про те, що там трапилось 70 років тому, і про що весь світ мовчав. Ця катастрофа витягла на світло це прокляте місце і в один день обійшла весь світ".

Кріс Парипа, 28 років, Нью Йорк, фотограф, США

"Зараз в Польщі багато лицемірства: кожен його так любить! А я по справжньому жалкую за його дружиною. Я читав силу-силенну її інтерв"ю. Ця жінка була дивовижною. Обов"язково розповідатиму своїй доньці про те, що сталося 10 квітня, і розповім їй про кожну людину з цього польоту".

Решту думок поляків про свого колишнього президента читайте у номері журналу "Країна" від 16 квітня

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Зараз у Польщі багато лицемірства" – поляки про Качинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути