четвер, 28 серпня 2008 12:03

"Переозброєння Грузії американцями означатиме оголошення війни Росії"

Росія вчора увечері попередила Захід про те, що, якщо він озброюватиме Грузію для нападів на відколоті республіки, то це розглядатиметься як "оголошення війни проти Росії".

Дмитро Медведєв, чий парламент був засуджений групою держав G7 через визнання двох промосковських держав - Південної Осетії і Абхазії, різко висловився після того, як Пентагон пообіцяв допомогти Грузії переозброїтися.

Офіційний представник Пентагону Брайан Уїтмен сказав: "Ми будемо бачити, що може бути потрібним для відновлення грузинських військових". Аналітик відкинув загрозу військових дій, вказавши на те, що в Росії зброя є застарілою.

Медведєв, наступник колишнього російського лідера Володимира Путіна, викликав обурення після того, як він заявив: "Якщо НАТО раптом застосує військові дії проти Абхазії і Південної Осетії, діючи виключно на підтримку Тбілісі, це означатиме оголошення війни проти Росії."

Після цих слів Міністр закордонних справ США Девід Мілібенд звинуватив Кремль в лицемірстві. Виступаючи в Києві, він сказав: "Президент Росії стверджує, що не боїться нової холодної війни. Але від нього залежить, почнеться вона, чи ні. Росія повинна поставити собі питання про взаємозв"язок між короткостроковими військовими перемогами і довгостроковим економічним процвітанням", повідомляє thesun.co.uk

Зараз ви читаєте новину «"Переозброєння Грузії американцями означатиме оголошення війни Росії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути