середа, 07 листопада 2007 08:23

"Одаліска" Анрі Матісса принесла Christie"s $33,64 млн

У вівторок в ході торгів живописом імпресіоністів і модерністів на аукціоні Christie"s в Нью-Йорку було встановлено вісім світових рекордів.

Полотно Анрі Матісса "Одаліска. Блакитна гармонія" 1937 року при стартовій ціні в 10 мільйонів доларів була продана за 33 мільйони 641 тисяча доларів. На картині зображена російська емігрантка Лідія Делекторська, беззмінна помічниця художника впродовж багатьох років, яка подарувала російським музеям декілька творів Матісса.

Остаточна ціна "Портрета скульптора Оскара Мещанінова", написаного Амедео Модільяні, в два рази перевищила стартову і склала 30 мільйонів доларів. Картина засновника неоімпресіонізму Поля Сіньяка "Кассис. Мис Каналь" 1889 року продана за 14 мільйонів доларів.

На нью-йоркських торгах був встановлений рекорд вартості картин Анрі Тулуз-Лотрека. Його "Бал в опері" 1893 року придбали за 10 мільйонів доларів, тоді як раніше найдорожча картина цього художника продавалася за 3 мільйони доларів.

Картина Пабло Пікассо "Голова жінки (Дора Маар, що плаче)" пішла за 16 мільйонів 281 тисяча доларів, що перевищує стартову оцінку в два рази. Його ж полотно "Жінка в турецькому костюмі" було продано за 30 мільйонів 841 тисяча доларів.

Загальна вартість проданих робіт склала майже 400 мільйонів доларів, передає "Лента.Ру".

Зараз ви читаєте новину «"Одаліска" Анрі Матісса принесла Christie"s $33,64 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути