четвер, 23 серпня 2007 09:56

"Нафтогаз" не збирається слухатися Ющенка

НАК "Нафтогаз України" заявляє, що позиція компанії щодо переговорів з російським "Газпромом" про надання Україні російських родовищ в обмін на спільне використання української газотранспортної системи не зміниться, і переговори припинені не будуть.

Про це заявили в прес-службі "Нафтогазу" у середу, повідомляє "Комерсант-Україна".

"Ані Конституція, ані жоден закон України не забороняють НАК вивчати ситуацію, для того щоб знизити енергонезалежність країни. Ми не збираємося приймати рішення, а тільки готуємо пропозиції і розрахунки для розгляду їх державними органами України", - підкреслюється в повідомленні.

Раніше президент Віктор Ющенко вимагав від "Нафтогазу" припинити переговори з "Газпромом" про надання Україні російських родовищ в обмін на частину української газотранспортної системи.

Високопоставлене джерело видання в "Газпрому" повідомило, що в російській газовій монополії пов"язують заяви Ющенко з передвиборчою кампанією.

"Тому реагувати на неї ми не маємо наміру. Але ми хочемо зазначити, що ініціатива отримати родовища, які дозволять добувати до 60 млрд куб. м. газу в рік, виходила від України. І якщо після виборів такі заяви повторяться, усі обговорення і консультації будуть зупинені", - сказав співрозмовник видання.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" не збирається слухатися Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути