четвер, 04 грудня 2008 11:45

"НАТО готова на серйозні поступки Росії"

Рішення НАТО відновити діалог з Росією і відмовити Україні і Грузії в приєднанні до плану дій з членства в альянсі (ПДЧ) говорить про те, що альянс готовий на серйозні поступки відносно Росії, вважає голова комітету Ради Федерації по міжнародних справах Михайло Маргелов.

"Ініціатива про діалог йде від НАТО, тобто співпраця з Москвою Брюсселю зараз необхідна", - заявив він в четвер.

Назвавши відмову в наданні ПДЧ "геополітичною поступкою", російський сенатор пояснив це тим, що найближчим часом у лідера НАТО - США - на Близькому Сході зміниться головний супротивник: місце Іраку, як обіцяв обраний президент Барак Обама, займе Афганістан.

"А без нормальних відносин з Росією всі операції поблизу її кордонів, швидше за все, успіхом не увінчаються", - заявив Маргелов. За його словами, транспортний коридор через Росію з Європи до Афганістану замінити нічим - шляхів доставки військових і іншого вантажів на карті багато, "а ось на місцевості ступити на них небезпечно".

Сенатор із задоволенням відзначив тенденцію деякого пом"якшення відносин Росії із Заходом, які, нагадав він, після кавказьких подій "ледь не завершилися "холодною війною".

Поновилися переговори про партнерство і співпрацю з Євросоюзом, налагодиться діалог з НАТО, переконаний сенатор, і в російсько-американських відносинах експерти передбачають потепління.

"Зрозуміло, критика з боку Заходу в нашу адресу продовжуватиметься і викривальні резолюції прийматися. Але... справа - головне", - уклав він, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «"НАТО готова на серйозні поступки Росії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути