Ексклюзиви
вівторок, 06 квітня 2010 12:26

"Нафтогаз" повинен заплатити Фірташу $ 197 млн

"Нафтогаз" повинен заплатити Фірташу $ 197 млн

Рішення Стокгольмського арбітражного суду з позовом швейцарського газотрейдера RosUkrEnergo до НАК "Нафтогаз України" про виплату українською газовою монополією позивачеві $ 197 млн стосується спірних питань взаємин у 2008 році

Про це повідомляють у прес-центрі НАК.

"Сума в 7 разів менша, ніж була в позові, в якому RosUkrEnergo домагалося сплати "Нафтогазом" $ 1,4 млрд", - підкреслили в прес-центрі.

У той же час про результати судових розглядів зі спірних питань взаємин двох компаній в 2009 році інформація поки відсутня, додали в нафтогазовому холдингу.

На даний момент в Стокгольмському арбітражі йдуть слухання взаємних суперечок між НАК "Нафтогаз України" і RosUkrEnergo, які 28 серпня 2009 були об"єднані в одну справу.

Згідно з оприлюдненими в листопаді минулого року даними НАК, арбітражне рішення щодо ініційованого швейцарською компанією ще в квітні 2008 року позову очікується в другому кварталі 2010 року.

Вперше "Нафтогаз України" повідомив про судову суперечку з RosUkrEnergo наприкінці березня 2009 року. За словами першого заступника голови правління НАК Ігоря Діденка, швейцарський газотрейдер висунув позови про нарахування НАК пені та штрафних санкцій у розмірі $ 600 млн, $ 55 млн і $ 20 млн.

У свою чергу, "Нафтогаз України" подав до RosUkrEnergo зустрічні позови на $ 62 млн і $ 118 млн.

На той момент, за даними української газової монополії, RUE не подавала до Стокгольмського суду позов про законність заволодіння "Нафтогазом України" на початку 2009 року 11 млрд куб. м природного газу, що раніше належали газотрейдеру.

Пізніше в ЗМІ з"явилася інформація, що RUE збільшило претензії до "Нафтогазу" до $ 8,26 млрд через експропрійовані, на її думку, 11 млрд кубометрів природного газу.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" повинен заплатити Фірташу $ 197 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути