понеділок, 16 лютого 2009 15:00

"Медведєв зробив те, чого не дозволяв собі Путін"

"Медведєв зробив те, чого не дозволяв собі Путін"
Президент позбавив сцени прем"єра: від учора у нього з"явилася своя телепрограма. Путін собі такого не дозволяв, пише Леонардо Коен в статті, опублікованій в газеті La Repubblica.

Що відбувається з Кремлем, задається питанням автор статті. Вчора президент Дмитро Медведєв протягом 17 хвилин коментував на телеканалі "Росія" події тижня. Президент прагнув бути розкутим та впевненим, але відчувалося, що він напружений. Він засудив тих, хто мінімізує труднощі, попередив, що не закриватиме очі на неспроможність державних чиновників, зокрема і в уряді, який очолює Володимир Путін, наставник Медведєва. Як же сприйняв всі ці заяви той, кого все ще вважають наймогутнішою людиною Росії? Куди ж поділася минула гармонія? І автор вважає, що ситуації як найкраще відповідає анекдот: Путін дарує Медведєву шикарний Mercedes. Щасливчик стрибає від радості, прискіпливо оглядає автомобіль і бачить, що кермо відсутнє. "Куди ж воно поділося?" - "Не хвилюйся, Дмитро, воно в надійних руках", - відповідає йому Путін.

Що відбувається з Кремлем?

Вся справа в тому, пише автор статті, що "тандем" Путін-Медведєв більше не функціонує. Вони перестали обертати педалі в одному темпі. Це стало помітно з часів конфлікту з Грузією: Медведєв був більше на видноті, аніж прем"єр. Потім вибухнула світова криза, що розкрила ненадійність економічних структур країни та замішання правлячої верхівки. Воно було таке велике, що 11 січня Медведєв звинуватив уряд в "неефективності". Газова війна з Україною: Медведєв намагався організувати саміт ЄС, а Путін, як справжній господар дому, вирішив проблему за 10 годин шляхом прямих переговорів з українським прем"єром ЮлієюТимошенко. Нарешті, права людини. Путін вважає, що в даній сфері не можна йти на поступки. А Медведєв має намір надати більше простору так званому громадському суспільству, відновивши діяльність президентської ради з прав людини та ввівши в його склад журналістку та главу однієї зі структур ЮКОСа Ірину Ясину. Коли голова Єврокомісії Баррозу торкнувся цієї теми під час бесіди з Путіним, то отримав від прем"єра досить роздратовану відповідь, пише автор статті.

За матеріалами InoPressa.ru

Зараз ви читаєте новину «"Медведєв зробив те, чого не дозволяв собі Путін"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути