вівторок, 18 липня 2006 17:01

"Львівська залізниця" назвала електропоїзд іменем Георгія Кірпи

 

На Львівщині іменем колишнього міністра транспорту та зв"язку Георгія Кірпи "Львівська залізниця" назвала електропоїзд ЕПЛ-2Т. 20 липня о 15.03  з приміського вокзалу цей потяг відправиться у перший рейс зі Львова до Ужгорода.

Голова Державного територіально-галузевого об"єднання "Львівська залізниця" Ігор Паращук повідомив, що електропоїзд постійного струму ЕПЛ-2Т збудовано на заводі холдингової компанії "Луганськтепловоз". Потяг має порядковий номер 012, його електропоїзда – 22 млн грн, термін експлуатації – 28 років.

У Кременчуку також вшанували пам"ять колишнього міністра. На привокзальній площі міста залізничники відкрили каплицю на згадку про Кірпу.

В урочистому відкритті каплиці Георгія Побідоносця взяв участь генеральний директор "Укрзалізниці" Василь Гладких, а освятив її єпископ Полтавський і Кременчуцький Пилип.

Нагадаємо: Кірпа був начальником Львівської залізниці з 1993 по 2000 рік. У 2000 році він очолив "Укрзалізницю", а в 2001 став міністром транспорту та зв"язку.

Міністра було знайдено мертвим з вогнепальним пораненням у голову на дачі в Бортничах, під Києвом, 26 грудня 2004 року. На місці інциденту виявили пістолет. Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за статтею "доведення до самогубства". Результати розслідування досі не оприлюднені.

Георгію Кірпі 20 липня виповнилося б 60 років.

За матеріалами: ForUm, ua-reporter.com.


Зараз ви читаєте новину «"Львівська залізниця" назвала електропоїзд іменем Георгія Кірпи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути