Ексклюзиви
понеділок, 16 листопада 2009 09:05

"Хрещеного батька" мафіозного угруповання "Коза Ностра" заарештували в Італії

"Хрещеного батька" мафіозного угруповання "Коза Ностра" заарештували в Італії

Італійська поліція в районі міста Трапані, розташованого на Сицилії, заарештувала Доменіко Раккул"ю - одного з лідерів легендарного мафіозного угруповання Cosa Nostra ("Коза Ностра").

45-річний Раккул"ю знаходився в розшуку більше 15 років. Міністр внутрішніх справ Італії Роберто Мароні заявив, що Раккул"я був другою особою в "Коза нострі". Злочинний авторитет був заочно засуджений на три довічні тюремні терміни за вбивства та інші тяжкі злочини. Доменіко Раккул"я на прізвисько "Ветеринар" вважався наступником хрещеного батька Джованні Брускі, який вже знаходиться за ґратами.

Італійська поліція послідовно здійснює наступ на "хрещених батьків" сицилійської мафії. Так, в 1993 році був затриманий і посаджений у в"язницю колишній верховний глава сицилійської мафії Тото Ріїна, під керівництвом якого "Коза ностра" намагалася вести війну проти держави, удаючись до терористичних методів - вбивств слідчих і вибухів бомб. У квітні 2006 року був узятий під варту його наступник Бернардо Провенцано, якому вдавалося переховуватись від влади впродовж більш ніж 40 років.

Крім того, нещодавно італійська варта порядку повідомила про ще одну велику перемогу над мафією. Повністю був розгромлений клан Руссо - один з найбільших в неаполітанському угрупованні "Каморра". У поліції упевнені, що з арештом всіх трьох братів Руссо клан розвалився. Це була наймогутніша і найкривавіша сім"я "Каморри". За версією слідчих, Руссо збудували своя справа за аналогією з сицилійською злочинною організацією "Коза ностра" - як вертикальний холдинг. У "Каморрі" залишилося ще немало потужних кланів, але слідчі упевнені, що їхня вдала подвійна операція змусить мафіозі хвилюватися і здійснювати в ці дні масу необережних вчинків.

Так близько тижня тому в Неаполі був заарештований один з 30 найбільш розшукуваних в Італії злочинців - Луїджі Еспозіто, який теж вважався одним з лідерів неаполітанської "Каморри".


Довідка:

"Коза Ностра", CosaNostra (італ. - наша справа) - є найстарішою, найбільшою і краще за інших організованою мафіозною групою.

Ця організація з кінця 20-х років панує в організованій злочинності США. Її бурхлива історія за останні 70 років відмічена незліченними операціями і альянсами. Співпраця і війни між самими мафіозі головним чином відбуваються в рамках "Коза Ностри", і лише іноді - на її периферії.

Ім"я цієї злочинної організації давно стало загальним. "Коза Ностра" - не просто назва, фактично це - кримінальний бренд, уособлення таємної влади, заснованої на насильстві і кровопролитті. Найжорстокіша, найбільш невловима, найефективніша злочинна організація світу - така сицилійська мафія, яка широко відома під ім"ям "Коза Ностра".

Війна з мафією, що продовжується майже двісті років, створила цій організації ореол невразливості, але, як показали події кінця XX сторіччя, мафію все ж таки можливо перемогти.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «"Хрещеного батька" мафіозного угруповання "Коза Ностра" заарештували в Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути