вівторок, 13 жовтня 2009 09:53

Поліція Італії здійснила арешт майна мафії на 95 млн євро

Поліція Італії здійснила арешт майна мафії на 95 млн євро
Поліція Італії в понеділок здійснила арешт майна калабрійської мафії Ндрангета. Вартість заарештованого майна оцінюється в 95 мільйонів євро. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Перший арешт майна, що належав підприємцю Джузеппе Престанікола, на загальну суму більше 60 мільйонів євро, стався в містечку Соріано-Калабро. Сам бізнесмен перебуває під вартою з лютого. Його ув"язнено у справі про впровадження Ндрангети в проект модернізації автостради Салерно-Редджо-Калабрія.

Другий арешт майна - на 35 мільйонів євро - проведено в місті Кротоні. Там було накладено арешт на власність двох похоронних агентств, кількох фірм, туристичного села, а також сільськогосподарські угіддя та іншу нерухомість.

За даними правоохоронних органів, заарештоване майно належить одному з кланів Ндрангети, що орудує на прилеглих до Кротоні територіях.

Ндрангета - злочинне угруповання в Італії, в регіоні Калабрії. Незважаючи на те, що найбільш відомими злочинними угрупованнями завжди вважалися сицилійська Коза Ностра і неаполітанська Каморра, передбачається, що саме Ндрангета вийшла на провідні ролі в кримінальному світі Італії починаючи з 1990 х, і закріпила своє лідерство на початку 21 століття, повідомляє РІА Новості.

Зараз ви читаєте новину «Поліція Італії здійснила арешт майна мафії на 95 млн євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути