Ексклюзиви
вівторок, 15 травня 2007 20:17

"Кольчугу-2" розробляють у столичному університеті "КПІ"

У Національному технічному університеті України "КПІ" (НТУУ "КПІ") розробляється станція радіоелектронної розвідки, яка за всіма параметрами перевершуватиме Комплекс пасивної радіоелектронної розвідки "Кольчуга".

Про це повідомив віце-прем"єр-міністр України Дмитро Табачник сьогодні на прес-конференції, присвяченій підписанню угоди про створення корпорації "Науковий парк "Київська політехніка".

При цьому він нагадав, який резонанс у світі викликала заява Сполучених Штатів про постачання Україною станцій "Кольчуга" до Іраку.

Сьогодні в Київському політехнічному інституті розробляється така техніка, яка охоплює в три рази більшу територію, ніж "Кольчуга", і значно ефективніша, – відзначив віце-прем"єр.

Держава доручила нам виконувати проекти зі створення спеціальної техніки на користь Збройних сил України. Ми відібрали найбільш перспективні проекти – ті, які можуть дати Україні найбільш конкурентноздатну техніку спеціального призначення. Зокрема, в КПІ працюють над новим поколінням пасивних станцій спостереження. Також одним з пріоритетів роботи КПІ є створення інформаційних систем для українських Збройних сил, – сказав ректор НТУУ "КПІ" Михайло Згуровський, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Кольчугу-2" розробляють у столичному університеті "КПІ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути