четвер, 05 лютого 2009 08:15

"Київенерго" поновила енергопостачання медичних і учбових закладів

"Київенерго" поновила енергопостачання медичних і учбових закладів

АК "Київенерго" поновила постачання електроенергії усім закладам бюджетної сфери столиці, які були відключені за борги.

Як повідомили у прес-службі АК "Київенерго", станом на 4 лютого світло з"явилося у всіх закладах Києва, що фінансуються з міського та районних бюджетів і які були відключені від електроенергії починаючи з 22 січня, а саме - 158 об"єктів.

Серед боржників значилися медичні та учбові заклади, адміністративні установи, бібліотеки, музеї, комунальні підприємства тощо.

"Київенерго" відновила електропостачання завдяки двом умовам: по-перше, більшість установ розрахувались за борги, а по-друге - компанія отримала гарантійні листи та обговорила і затвердила із боржниками графік погашення боргу. Якщо строки оплати боргу не будуть дотримані, компанія буде вимушена знову відключити від електропостачання ті заклади, які не виконають своїх обіцянок" - прокоментував ситуацію комерційний директор АК "Київенерго" Сергій Чех.

У "Київенерго" повідомляють, що через недотримання угоди залишається загроза відключення від електропостачання найбільшого боржника - ВАТ АК "Київводоканал", який винен за електроенергію 438 млн. грн. Згідно з домовленостями між керівництвом АК "Київенерго" та ВАТ АК "Київводоканал" від 26 січня, комунальне підприємство повинно було сплатити частину заборгованості за споживання електроенергії до 27 січня. "Київводоканал" досі не дотримався обіцянки у терміновому порядку сплатити 20 млн. грн., що менше, ніж вартість місячного споживання електроенергії компанією, інформують у "Київенерго".

"Від "Київводоканалу" ми вимагаємо чіткого дотримання платіжної дисципліни і діємо виключно в рамках правового поля. Компанія тривалий час йшла назустріч комунальному підприємству, але "Київенерго" не в змозі кредитувати найбільшого боржника з електроенергії за свій рахунок. Так, "Київводоканал" протягом січня використав електроенергії на 27 млн. грн., при цьому сплатив лише 17 млн. грн. і тільки після попередження про відключення. Основна сума боргу залишається незмінною і гарантійних обов"язків по ній ми так і не отримали", - додав С.Чех.

Нагадаємо, з 22 січня Київенерго розпочала відключення від тепло- та електропостачання найбільших боржників, серед яких в основному заклади, які фінансуються з міського та районного бюджетів, а також комунальні підприємства. Компанія сподівається, що споживачі надалі будуть більш відповідально відноситись до сплати послуг за електро- та теплопостачання. Законодавчі акти України вимагають від енергетичних компаній, зокрема АК "Київенерго", обмежувати постачання електричної енергії боржникам. Відповідальність за наслідки покладається на господарюючий суб"єкт, який допустив виникнення заборгованості (Закон України "Про електроенергетику", "Правила користування електричною енергію", а також постанови Кабінету Міністрів України N59 та N93).

За матеріалами УНІАН, Me-press.kiev.ua

Зараз ви читаєте новину «"Київенерго" поновила енергопостачання медичних і учбових закладів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути