вівторок, 18 серпня 2009 15:05

"Київенерго" намагається домовитися про взаємозалік боргу за газ

"Київенерго" намагається домовитися про взаємозалік боргу за газ

"Київенерго" активізувала діалог з ДК "Газ України" щодо реалізації механізму взаємозаліку 288 мільйонів гривень з 596 мільйонів загального боргу "Київенерго" перед газівниками.

Про це заявив голова правління "Київенерго" Едуард Соколовський, повідомляє прес-служба компанії.

За його словами, по цій сумі компанії підписали відповідний протокол і "Київенерго" чекає рішення з боку "Газу України".

"Половини боргу "Київенерго" перед ДК "Газ України" могло сьогодні і не бути, якби газівники погодилися використовувати Постанову Кабміну N 193, яка на законній підставі не дозволяє доводити ситуацію з неплатежами до абсурду", - сказав Соколовський.

Він нагадав, що зупинка газопостачання ТЕЦ-6 і відключення останнього блоку, який знаходився в роботі, привели до значного зниження надійності енергопостачання споживачів Києва і Київської області, оскільки ТЕЦ-6 припинила генерацію електроенергії.

"Зупинка ТЕЦ 6 - результат популізму і зневаги фінансовою дисципліною. "Київенерго" неодноразово попереджало, що таке відношення до платежів приведе не тільки до збиткових результатів компанії, але і до нештатної роботи устаткування з подальшою зупинкою ТЕЦ", - сказав Соколовський.

За його словами, на сьогодні заборгували "Київенерго" більше 2 мільярдів гривень, що у 4 рази більше, ніж компанія заборгувала за газ.

Так, неплатники-споживачі теплоенергії сумісними зусиллями створили заборгованість понад 800 мільйонів гривень, а борг КМДА по компенсації різниці між витратами на виробництво тепла і тарифами - 1,2 мільярда гривень.

Як відомо, 17 серпня від газопостачання була відключена ТЕЦ-6, а 18 серпня - ТЕЦ-5, внаслідок чого без гарячого постачання залишились 8363 споживачі.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «"Київенерго" намагається домовитися про взаємозалік боргу за газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути