середа, 17 березня 2010 15:54

"Хоббіта" почнуть знімати влітку цього року

"Хоббіта" почнуть знімати влітку цього року

Зйомки пріквелу "Володаря перснів" - фільму "Хоббіт" почнуться в червні 2010 року, не дивлячись на фінансові проблеми кіностудії Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), що володіє правами на франшизу, повідомляє WorstPreviews з посиланням на сайт британського актора ІенаМаккеллена,<>який в попередніх картинах за романом ДжонаРуела Толкієна зіграв чарівника Гендальфа. Знімальний процес повинен зайняти не менше року.

Раніше повідомлялося, що зйомки "Хоббіта" знаходяться під загрозою, оскільки MGM опинилася на межі банкрутства, заборгувавши кредиторам $3,5 млрд. Але власники студії виставили компанію на продаж разом з 4000 своїх картин. Американський бізнесмен російського походження Леонард Блаватнік вже висловив зацікавленість в придбанні кінокомпанії.

Режисер фільму "Хоббіт" Гільєрмо Дель Торо розбив картину на дві частини, робота над якими йтиме паралельно. Обидві серії будуть присвячені "Хоббіту", хоча спочатку планувалося, що тільки перший фільм стане екранізацією книги Толкієна, а другою стане сполучною ланкою з "Володарем перснів".

Масштабний кастинг для картини вже проходить в Лос-Анджелесі, Нью-Йорку і Лондоні. Окрім Іена Маккелена в картині зіграють Енді Серкіс, Кейт Бланшетт, Рон Перлман і Хьюго Уівінг.

Сюжет фільму розгортається задовго до подій "Володаря перснів". Молодий Більбо Беггінс відправляється разом 13 хоббітамі та магом Гендальфом в подорож, метою якої є повернення скарбів, що відняв дракон на ім"я Смог.

Реліз першої частини стрічки запланований на грудень 2011 року, друга частина вийде через рік.

Нагадаємо, що "Хоббіт" раніше був екранізований тільки раз - в 1977 році вийшов мультфільм Артура Ренкіна та Жуля Басса.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «"Хоббіта" почнуть знімати влітку цього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути