четвер, 14 червня 2007 16:11

"Газпром" забезпечить Німеччину і Великобританію підземними запасами газу

"Газпром" планує в майбутньому брати участь в створенні підземних сховищ газу у Великобританії і Німеччині, повідомив глава "Газпромекспорта" Олександр Медведев.

Для цих цілей в "Вінгазі" (спільному підприємстві "Газпрому" і "Вінтерсхал" - дочірній компанії німецького концерну БАСФ) виділений окремий підрозділ. Недавно їм було введено в експлуатацію сховище "Хайдах" в Австрії.

Голова ради директорів "Вінгаз" Райнер Зєєле уточнив, що будуть створені нові потужності для зберігання 8 млрд кубометрів природного газу в Англії і поблизу німецько-нідерландського кордону.

Глава "Газпромекспорта" повідомив, що в плани компанії не входить будівництво підземного сховища газу в Латвії в рамках проекту з будівництва газопроводу Nord Stream, - це економічно недоцільно.

Nord Stream - магістральний газопровід через Балтійське море, який з"єднає балтійське побережжя Росії під Виборгом з балтійським берегом Німеччини в районі Грайфсвальда. Протяжність газопроводу - 1200 кілометрів. Газопровід намічається ввести в дію в 2010 році, при цьому на першому етапі планується будівництво першої гілки з пропускною спроможністю 27,5 млрд кубометрів в рік. На другому етапі планується подвоєння пропускної спроможності до близько 55 млрд кубометрів в рік за рахунок споруди другої гілки газопроводу. Вартість будівництва морської ділянки оцінюється приблизно в 5 млрд євро, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" забезпечить Німеччину і Великобританію підземними запасами газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути