Ексклюзиви
вівторок, 23 жовтня 2007 20:17

"ГАЗЭКС-Україна" виплатить по 500 тисяч грн за кожного загиблого при вибуху газу в Дніпропетровську

Виконуючий обов"язки розділу Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондарь і директор ТОВ "ГАЗЕКС Україна" Віталій Демьянюк підписали офіційну угоду про виплату допомоги таким, що постраждав від вибуху газу в Дніпропетровську.

Відповідна угода підписана у вівторок в Дніпропетровську.

Зокрема, згідно документу, за кожне з 23 загиблих їх родичам буде виплачено по 500 тис. грн.

Як відзначив Бондарь, обладміністрація узяла на себе зобов"язання передати ООО "ГАЗЕКС Україна" реєстр загиблих, а також сімей потерпілих.

Переказ коштів на рахунки потерпілих почнеться з середовища. Крім того, "ГАЗЭКС-Україна" також бере на себе сплату податків з цих засобів, сума яких складе 1,5 млн. грн.

В той же час президент ЗАТ "Комплексні енергетичні системи" (ЗАТ "КЕС") Михайло Слободін відзначив, що холдинг готовий виплатити і 20 млн. грн. сім"ям, що постраждали в результаті аварії, проте для цього необхідно оформити дуже багато документів. Слободін сподівається, що їх оформлення завершиться до кінця тижня

Слободін не виключив, що до роботи експертній групі для розслідування причин аварії будуть привернуті також західні експерти, які спеціалізуються на аналізі причин аварії. "Ми хочемо, отримати об"єктивний аналіз. А ще більше ми хочемо зрозуміти, які заходи необхідно прийняти, щоб такого більше не повторювалося", - сказав він, додавши: "Не буває однієї причини, це цілий ланцюг трагічних подій, який спричинив за собою таку аварію".

Як повідомлялося, 13 жовтня 2007 року в Дніпропетровську в 10-поверховому житловому будинку відбувся вибух природного газу, в результаті якого, за останніми даними, загинули 23 людини, а також були пошкоджені розташовані поблизу будівлі і споруди.

Газові розподільні мережі "Дніпропетровська" обслуговує підприємство по газопостачанню і газифікації ВАТ "Днепрогаз", одним з акціонерів якого опосередковано є Вексельберг. "Днепрогазом" управляє російське ТОВ "ГАЗЭКС-менеджмент", яке входить в холдинг ЗАТ "Комплексні енергетичні системи" (РФ), повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «"ГАЗЭКС-Україна" виплатить по 500 тисяч грн за кожного загиблого при вибуху газу в Дніпропетровську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути