Ексклюзиви
середа, 22 жовтня 2008 09:39

"Фінансова криза є лише в головах наших політиків"

Ситуація на фінансових ринках не має ставати предметом політичних торгів і маніпуляцій, сказав президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко, коментуючи заяви прем"єра і президента. Банкір назвав достатніми заходи Нацбанку, до яких має додатися низка узгоджених напередодні із главою уряду законопроектів.

Суперечка перших осіб щодо того, чи світова фінансова криза загрожує Україні, чи вже вразила її економіку, наразі неактуальна для українських банкірів, зазначив Олександр Сугоняко: "Фінансова криза є в головах наших політиків, є предметом політичних торгів і маніпуляцій. Сьогодні можна говорити лише про кризу ліквідності в початковій стадії, оскільки ліквідність банківської системи ще достатня".

Сугоняко впевнений, що Україна не мала б і кризи ліквідності, якби шостий за потугою в державі Промінвестбанк не був підданий атаці і не втратив значну частину депозитів.

На нараді в прем"єр-міністра, за словами банкіра, йшлося про надання урядові законного права викупати акції банків та провадити їхню націоналізацію, якщо в цьому буде потреба. Сугоняко наголосив, що сьогодні до таких крайніх заходів ще далеко. Оскільки коли уряди Європи та Росії виділяють мільярди на підтримку національних банківських систем, в Україні банки працюють цілком нормально не отримавши від держави ні копійки, повідомляє Німецька хвиля

Зараз ви читаєте новину «"Фінансова криза є лише в головах наших політиків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути