середа, 05 листопада 2008 12:49

"Доктор Смерть" програв демократові вибори в Конгрес

Колишній лікар Джек Кеворкян, який отримав прізвисько "Доктор Смерть" за те, що допоміг добровільно піти з життя 130 пацієнтам, які страждали важкими захворюваннями, програв вибори в Конгрес.

Кеворкян, який висувався як незалежний кандидат від одного з округів в передмісті Детройта, набрав всього 2,7 відсотка голосів. Перемогу здобув кандидат від демократичної партії Гері Пітерс.

80-річний "Доктор Смерть" заявив, що більше не планує висуватися. За його словами, існуюча політична система США, "дуже корумпована". "Ця система повинна бути перероблена від до низу верху, - відзначив Кеворкян. - Ми повинні відмовитися від партій".

Джек Кеворкян є переконаним прихильником евтаназії і добивається її легалізації. З 1990 по 1998 рік він допоміг звести рахунки з життям 130 хворим. Тіла самовбивць Кеворкян залишав в мотелях, в приймальнях лікарень та моргів.

Звинувачення проти Кеворкяна вдалося висунути тільки в 1999 році, коли в розпорядження правоохоронних органів потрапив відеозапис самогубства 52-річного Томаса Йорка. Кеворкян був засуджений до 8 років ув"язнення і вийшов на свободу в 2007 році, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «"Доктор Смерть" програв демократові вибори в Конгрес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути