Ексклюзиви
середа, 15 грудня 2010 08:58

"Беркут" затримав ще одного журналіста

"Беркут" затримав ще одного журналіста

Журналіст видання "Кореспондент" Віталій Сич у вівторок був затриманий представниками міліцейського підрозділу "Беркут" біля офісу видання. Про це журналіст написав вчора у своєму блозі.

"Затримали мене вчора ввечері міліціонери. На вулиці, одразу біля входу в офіс. Стояв я з колегою біля його машини в нас на парковці. Під'їхав джип "Беркута". Вийшли три хлопці, попросили в нас документи під приводом того, що "може я когось у цей момент замовляю", — написав Сич.

Журналіст показав водійське посвідчення. Також він зауважив, що працює неподалік, тому якщо міліціонери хочуть, то можуть зайти в офіс і побачити його журналістське посвідчення.

Однак заходити в офіс "беркутівці" не стали, натомість почали обшукувати журналіста.

"Зацікавили їх гроші в кишенях. Запитали, звідки, чому. Мої гроші, кажу. Їх таке пояснення не задовольнило. Чи не боїтеся гоп-стопу, запитали вони. За 14 років роботи журналістом це і був, власне, мій перший гоп-стоп", — зазначає Сич.

Також, за його словами, вони попросили відкрити машину, щоб обшукати і її. "Тут ми заперечили, що без господині відкривати машину не варто. Господиня — моя сестра, вона працює у нас в компанії. Господиня спустилася, відкрила машину, вони перевірили багажник і бардачок. Лише після цього відпустили", — уточнює журналіст.

"На сайті Беркута написано, що цей підрозділ міліції спеціального призначення. У чому полягає це призначення, я тепер і зовсім не зрозумію. І чи можуть міліціонери без будь-якої причини обшукувати на вулиці звичайних людей?", — резюмує Сич.

Як повідомлялося, у вівторок, 13 грудня, "Беркут" затримав телеведучого і журналіста "Української правди" Мустафу Найєма.

Дзеркало тижня

Зараз ви читаєте новину «"Беркут" затримав ще одного журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути