понеділок, 29 березня 2010 15:35

"Аватар" таки отримав свою порцію нагород

"Аватар" таки отримав свою порцію нагород

Церемонія вручення Empire Film Awards, що пройшла напередодні в Лондоні, стала вечором тріумфу для фантастичного кіно. Тривимірний блокбастер "Аватар" Джеймса Кемерона отримав відразу 3 нагороди, включаючи звання кращого фільму 2009 року.

Крім того, на думку читачів Empire, саме Кемерон став кращим режисером року, а Зої Салдана, яка виконала роль інопланетянки Нейтірі, - актрисою року. У свою чергу, головною фантастичною стрічкою року визнаний повнометражний "Зоряний шлях" Джей Джей Абрамса.

"Було важко робити "Зоряний шлях", - поділився Саймон Пегг, який зіграв Скотті, - але Джей Джей був абсолютно упевнений в його успіху. Він узяв історію, до якої люди почали втрачати інтерес, і повернув її широкій аудиторії".

Кращим актором минулого року став австрієць Крістоф Вальц, який прославився після ролі жорстокого штандартенфюрера СС Ганса Ланди в "Безславних виродках" Квентіна Тарантіно. Раніше за цю ж роль він отримав премію Американської асоціації кінокритиків, кінопремію Американської гільдії кіноакторів, а також звання кращого актора другого плану від журі "Оскара" і BAFTA.

Британський актор сер Іен Маккеллен, відомий своїми яскравими ролями Магніто з "Людей Ікс" і Гендальфа з "Володаря перснів", отримав титул кіноікони року. А ось його колега по трилогії Енді Серкіс, він же Горлум, несподівано для себе став натхненням року.

"Героєм" читачі Empire назвали красеня Джуда Лоу, який нещодавно з"явився в образі доктора Ватсона. Сам "Шерлок Холмс", знятий Гаєм Річі, відмічений нагородою як кращий трилер. Найефектнішим хоррором року, всупереч очікуванням, визнаний шведський фільм жахів про вампірів "Впусти мене". А найсмішнішою комедією - дипломатична історія "В петлі".

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «"Аватар" таки отримав свою порцію нагород». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути