четвер, 22 квітня 2010 12:55

"Аватар" надихнув індіанців Амазонії на війну проти будівництва ГЕС

"Аватар" надихнув індіанців Амазонії на війну проти будівництва ГЕС

Бразильські аборигени пригрозили почати війну проти "білих", якщо ті почнуть будівництво на Амазонці потужної гідроелектростанції Біло Монте.

Тендер на будівництво ГЕС виграв консорціум бразильських компаній. Вартість проекту оцінюється у більш ніж 10 мільярдів доларів. Біло Монте повинна стати однією найбільших електростанцій подібного типу в світі. За словами одного з бразильських міністрів, проект вельми позитивно оцінив президент країни.

Проти будівництва ГЕС виступили представники племен, що населяють ліси Амазонії, екологи і творець фільму "Аватар" Джеймс Кемерон. Фактично, суть заяв тубільців зводиться до того, що якщо будівництво буде запущено, вони подібно до героїв фільму візьмуться за стріли і списи.

"Війна між індіанцями і білими може спалахнути з новою силою. Ми будемо змушені вбивати білих людей, тому що вони хочуть занадто багато. Нашу воду, нашу землю", - заявив вождь племені Кайапо Раоні Метуктіре, відомий тим , що неодноразово їздив у світові турне разом з британським рок-музикантом Стінгом.

Вважається, що Кемерон, знімаючи найкасовіший блокбастер в історії кінопрокату, надихався саме ситуацією в лісах Амазонії. За сюжетом фільму "Аватар", жителі планети Пандора починають війну проти землян, які хочуть виселити їх з місць проживання заради корисних копалин. У результаті кровопролитної битви аборигени перемагають і відправляють загарбників геть.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «"Аватар" надихнув індіанців Амазонії на війну проти будівництва ГЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути