Ексклюзиви
четвер, 29 травня 2008 18:27

"Арденнського монстра" та його дружину засуджено у Франції до довічного ув"язнення

Суд Франції засудив маніяка Мішеля Фурніре, якого прозвали "Арденнським монстром", до довічного ув"язнення. Разом з ним засуджено і його дружину, разом з якою збоченець 15 років ґвалтував і вбивав дівчат. Моніка Олів"є отримала право на умовно-дострокове звільнення через 28 років.

66-річного Мішеля Фурніре визнано винним у викраданні, зґвалтуванні і вбивстві семи дівчаток та жінок у віці від 12 до 24 років. Всі злочини скоювалися в період з 1987 по 2001 рік. Дружину сексуального маніяка звинувачено в одному вбивстві та в чотирьох викраданнях, коли вона заманювала жертви, розігруючи з себе вбиту горем матір.

Обидва вироки супроводжувалися формулюванням "не підлягає перегляду", що означає вищу міру покарання у Франції.

Колишній слюсар-електрик Фурніре на процесі поводився цинічно. Маніяк, як і раніше, носить окуляри і акуратну борідку, які надають йому інтелігентного вигляду. Такий привабливий образ зіграв фатальну роль у долі його жертв.

На суді він вправлявся у своєрідній дотепності, відпускаючи брудні жарти на адресу своєї дружини-подільниці, обвинувачів і захисників. При цьому він намагався висловлювати свої коментарі у формі двовіршів.

Фурніре лаявся на адресу суддів, відмовлявся відповідати на питання і заборонив адвокатам висловлюватися від свого імені. Олів"є також не виказала глибокого розкаяння, хоча формально висловила жаль з приводу того, що трапилося.

Фактично, фінальна дискусія між звинуваченням і захистом звелася до суперечки, чи варто називати Фурніре монстром. У цьому питанні основний адвокат П"єр Блоко розійшовся з прокурором Френсисом Нахбаром. На думку захисника, маніяк є хоч і потворною, але частиною суспільства. При цьому Блоко звинуватив правоохоронну систему в неефективній роботі, якщо маніяк так довго уникав відплати, скоюючи злочини по обидві сторони франко-бельгійського кордону.

Розповідати подробиці своїх лиходійств подружжя не стало. Тому багато що в цій справі залишається неясним. Так, абсолютно не зрозуміло, що "дволикий диявол", як їх охрестило звинувачення, робив у період з 1991 по 2001 рік. Це була тривала перерва у низці викрадань і вбивств.

Щоправда, суд розглянув далеко не всі злочинні епізоди, пов"язані з Фурніре та Олів"є. 2009 року вони знову постануть перед правосуддям у звинуваченні принаймні ще у двох вбивствах. Однією з імовірних жертв маніяків була британська студентка Джоана Перріш, що приїхала до Франції давати уроки англійської.

На суді також виступили криміналісти, які підозрюють "диявольську пару" в численних так і не розкритих убивствах.

Жертвами Фурніре ставали юні дівчата у віці від 12 до 22 років. Злочинець убивав їх за допомогою вогнепальної зброї або викрутки. Деякі жертви були задушені.

За даними розслідування, зазвичай маніяк садив жертву в свій автомобіль і просив показати дорогу. Діяв при цьому він більше хитрістю, переконуючи в своїй нешкідливості. Свої жертви він відвозив додому, ґвалтував, після чого 1-2 дні тримав узаперті в підвалі. Потім Фурніре вбивав полонянку, а труп закопував.

Відомо, що маніяк украй цинічно говорив про свої жертви, називаючи їх "целками на ніжках".

Фурніре був заарештований разом з дружиною в бельгійському місті Намюр 2003 року. Це відбулося після того, як від подружжя втекла викрадена ними 13-річна дівчинка, яка й описала фургон зловмисників. Провівши рік за ґратами, Олів"є почала надавати свідчення проти чоловіка, звинувативши того в 11 вбивствах.

З конфіскованих поліцією листів стало ясно, що пара познайомилася 1987 року, коли Фурніре перебував в ув"язненні після сексуального злочину, здійсненого в Парижі. Майбутнє подружжя почало листування, обмінявшись адресами.

Одразу після виходу Фурніре на свободу партнери уклали між собою угоду, що жінка знаходитиме для сексуального збоченця дівчат, якщо він уб"є її першого чоловіка. Проте свою частину угоди Фурніре так і не виконав. Текст цього "диявольського договору" пізніше виявили слідчі.

У суді було доведено, що подружжя буквально насолоджувалося вбивствами. Скоєні злочини вони потім "обігравали" під час сексу.

Довічний вирок загрожує й австрійському маніякові Йозефу Фріцлю, що протягом 24 років утримував власну доньку в підвалі як секс-рабиню. Оскільки він зізнався у тому, що спалив в опалювальному казані тіло брата-близнюка Штефана, йому також буде пред"явлено звинувачення у вбивстві, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «"Арденнського монстра" та його дружину засуджено у Франції до довічного ув"язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути