середа, 29 липня 2009 17:54

"Укрзалізниця" купить 17 суперсучасних електропоїздів Hyundai

"Укрзалізниця" купить 17 суперсучасних електропоїздів Hyundai

"Укрзалізниця" планує найближчим часом купити у корейської корпорації "Hyundai" магістральні двосистемні електропоїзди, які можуть рухатися по лініях як з постійним, так і зі змінним струмом. Про це повідомили в компанії "Менеджмент консалтинг груп".

Комплексна програма оновлення залізничного рухомого складу України на 2008-2020 рік передбачає придбання 17 одиниць швидкісних міжрегіональних поїздів з системою подвійного живлення. Першим кроком в реалізації даної програми стане придбання "Укрзалізницею" у корейської корпорації "Hyundai" 6 електропоїздів, які можуть рухатися по лініях як з постійним, так і зі змінним струмом.

На думку експертів, враховуючи, що залізничне полотно України забезпечене електроенергією нерівномірно, саме така техніка підходить для використання на вітчизняних магістралях.

Оснащення рухомого складу двосистемними поїздами дозволить скоротити час в дорозі, оскільки відпадає необхідність змінювати електровоз постійного струму на електровоз змінного струму. "В напрямках "Київ-Харків", "Київ-Дніпропетровськ", "Київ-Донецьк" і "Киев-Тернопіль-Львів" час пересування займатиме менше 5 годин", - відзначив начальник сектора нової техніки Головного управління приміських пасажирських перевезень "Укрзалізниці" Сергій Храпатий.

"В даний час в "Укрзалізниці" немає в експлуатації пасажирських електровозів подвійного живлення. Вантажні електровози ВЛ82М, парк яких складає близько 50 одиниць, застаріли і не достатньо економічні. Застосування таких електровозів в пасажирському русі не дозволяє підняти швидкість поїздів навіть до рівня 110-120 км/год, не говорячи вже про розвиток прискореного руху на швидкості до 160 км/год", - мовиться в повідомленні.

Нагадаємо, за підсумками I кварталу адміністрація залізничного транспорту "Укрзалізниця" прийняла рішення переглянути проект впровадження швидкісного руху в країні. Згідно з новою концепцією швидкість руху поїздів складатиме не більше 200 км/год, як планувалося, а до 160 км/год. В результаті вартість проекту можна буде понизити удвічі - до 13-14 млрд грн.

Ліга

Зараз ви читаєте новину «"Укрзалізниця" купить 17 суперсучасних електропоїздів Hyundai». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути