пʼятниця, 29 серпня 2008 11:20

П"ять супутників для спостереження за поверхнею Землі запустили з Байконура

Сьогодні, 29 серпня, з космодрому Байконур стартувала російська модифікована ракета РС-20Б (Дніпро) з п"ятьма супутниками Репідай для глобального моніторингу земної поверхні.

Як повідомили в Роскосмосі, запуск ракети відбувся штатно в 10.15 за київським часом. На борту РС-20Б знаходиться група німецьких космічних апаратів Репідай, яка складається з п"яти малих супутників спостереження за поверхнею Землі.

Відомо, що основне призначення супутників - це вирішення сільськогосподарських завдань, зокрема, моніторинг районів Північної Америки і Європи, а другорядне - картографування поверхні Землі.

Супутники Репідай створені на замовленням німецького космічного агентства британською компанією SurreySatelliteTechnology (SST). Маса кожного супутника - 150 кг, розрахунковий термін роботи - 7 років. Кожен супутник оснащений багатоспектральною камерою, що дозволяє отримувати знімки в п"яти оптичних діапазонах з дозволом 6,5 метра, пише ІТАР-ТАРС.

Супутники працюватимуть на сонячно-синхронній орбіті заввишки 620 км. і нахилом близько 98 градусів. Система буде здатна проводити зйомку земної поверхні в межах між широтами плюс - мінус 75 градусів. За п"ять днів вона повністю покриє поверхню Північної Америки і Європи.

За матеріалами РІА Новини, ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «П"ять супутників для спостереження за поверхнею Землі запустили з Байконура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути